DomovNaši krajiSEPŠ Koper na obisku v Litvi

SEPŠ Koper na obisku v Litvi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Dijaki Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper so bili od 8. do 15. februarja 2017 gostje litvanske srednje šole iz mesta Kedainiai, ki je bila organizatorka četrtega srečanja v okviru projekta Erasmus+ KA2 z naslovom Pripravljeni na življenje.

Srečanja so se udeležili dijaki in učitelji iz Slovenije, Portugalske, Italije, Latvije, Češke, Turčije in Litve, torej vseh šol, ki sodelujejo v projektu.

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper je na srečanje poslala tri dijake in dve profesorici. Tadej Baruca, Žan Štefančič, Valeriya Lyubchyk ter profesorici Nataša Jerman in Nataša Vrčon Tratar so sodelovali na delavnicah, ki so obravnavale različne projektne teme – odnosi med delodajalcem in zaposlenimi, položaj invalidov na trgu v posameznih državah idr.

Foto: SEPŠ Koper

Dijaki v Litvi predstavili rezultate svojih raziskav

Dijaki so v Litvi predstavili rezultate raziskav, ki so jih na omenjeni temi naredili že pred srečanjem.

“Gostitelji so pripravili bogat in zanimiv program, v okviru katerega smo obiskali litvanski parlament, kjer nas je sprejel član parlamenta Justas Džiugelis, ki je invalid in s katerim smo se pogovarjali o njegovi delovni poti in o težavah invalidov v različnih okoljih. Ogledali smo si tudi glavno mesto Litve Vilno ter mesto Kaunas, obiskali smo mnoge muzeje in galerije ter tovarno umetnih gnojil v mestu Kedainiai,” so sporočili dijaki koprske Srednje ekonomsko-poslovne šole.

Foto: SEPŠ Koper

Zanimivo je bilo videti in občutiti Litvo pozimi, ko se temperature spustijo krepko pod ničlo in so reke in jezera zamrznjena. Domov smo se vrnili utrjeni in bogatejši za še eno novo izkušnjo in za mnoga nova prijateljstva. Veselimo se naslednjega srečanja na Siciliji, kamor se odpravljamo konec marca,” so še dodali.

Več lahko preberete na spletni strani projekta.

*