Sklad pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo neprofitnih stanovanj

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper bo na območju Nad Dolinsko v Olmu zgradil nova neprofitna stanovanja. Naložbo bo v 50-odstotnem deležu sofinanciral Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Za tretji blok, v katerem bo približno 70 neprofitnih stanovanj, je investitor pred dnevi pridobil gradbeno dovoljenje, dela bi se lahko začela še letos. Poleg ureditve stanovanjskega objekta je v načrtu tudi gradnja dveh podzemnih garažnih etaž.

V sklopu celotne prostorske ureditve območja Nad Dolinsko so v načrtu štirje bloki s približno 70 neprofitnimi najemnimi stanovanji, 90 stanovanji s stroškovno najemnino za mlade družine in mlade ter 30 oskrbovanimi stanovanji. Pred dnevi je investitor, občinski stanovanjski sklad, na koprski upravni enoti pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo prvega stolpiča z neprofitnimi stanovanji. Investicija poleg stanovanjskega objekta predvideva tudi gradnjo dveh podzemnih garažnih etaž. Naložbo je podprla tudi Mestna občina Koper, ki je za ta namen skladu zagotovila komunalno opremljeno zemljišče in ga oprostila plačila komunalnega prispevka.

Pred kratkim so se začele tudi aktivnosti za izgradnjo preostalih treh blokov na tem območju. Stanovanjski sklad Republike Slovenije je od koprskega občinskega stanovanjskega sklada odkupil dve gradbeni parceli, na katerih bo zgradil dva stolpiča s približno 90 stanovanji, ki jih bo upravičencem ponudil po stroškovni najemnini. Prednost bodo imeli mladi in mlade družine. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper pa bo v kratkem z zbiranjem ponudb iskal investitorja za izgradnjo 30 oskrbovanih stanovanj, namenjenih starejšim občankam in občanom.

Foto: Tomaž Primožič -FPA