Skriti kotički koprskega zaledja: Po poti slapov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Slapovi Slapoc, Trmčič in Stranice pod Trebešami vas bodo popeljali v svet narave, kjer bo igra vode umirila še tako nemirnega duha. Prepustite se torej tišini in zvokom, ki vam jih pričarajo naravne lepote koprskega zaledja. 

Slap Stranice se nahaja pod vasjo Trebeše. Tik pred prvo hišo v vasi je na levi strani dovolj prostora, da parkiramo vozilo. Do slapa ni daleč, do njega pa vas bodo vodili kažipoti, ki se nahajajo na nizkih stebričkih, v pomoč vam bodo tudi modro-rdeče oznake.

Prepustite se tišini in zvokom, ki vam jih pričarajo naravne lepote koprskega zaledja. Foto: ekoper.si

Od izhodišča na začetku vasi vodi pot v dolino Stranice in po okoli 200 metrih boste naleteli na razpotje s kažipotom. Kolovoz nato pelje proti Mazurinovem mlinu v dolino reke Dragonje. Pot do slapa kmalu zavije ostro v levo in nas pripelje do skalne police, čez katero v vsej svoji lepoti pada slap Stranice, ki je najvišji slap v slovenski Istri, visok skoraj 20 metrov.

Naj vas očarata tudi Slapoc in Trmčič

Ko se naužijete lepot slapa Stranice, se lahko zapeljete v bližnje Sokoliče in se od tam odpravite na ogled Velega vira, o katerem smo že pisali. Zavijete pa lahko tudi do slapa Slapoc, ki je le 20 minut hoje stran v smeri Sočerge. Slap je težko dostopen, a se bo vaš trud vsekakor obrestoval.

Skriti kotički koprskega zaledja: Slap Veli vir

Od Slapoca lahko nadaljujete pot proti Sokoličem in si privoščite še ogled slapa Trmčič, ki se nahaja približno 40 minut hoje stran od Sokoličev. Slap je zanimiv, saj se voda po gladki steni zliva 18 metrov v globino in pot nadaljuje skozi Veli vir.

Privoščite si torej celodnevni izlet po poti slapov. Obljubimo, da vam ne bo žal! *