DomovNaši krajiSladka Istra bo v Areni Bonifika razvajala ljubitelje sladic

Sladka Istra bo v Areni Bonifika razvajala ljubitelje sladic

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sladka Istra bo ta konec tedna zaradi napovedi nestabilnega vremena v koprski Areni Bonifika in v prireditvenima šotoroma ob njej. Kljub temu bo postregla z bogato ponudbo in pestrim programom. 

Najslajša prireditev v državi – Sladka Istra vas bo s sladkimi izdelki iz Istre, Slovenije in tujine razvajala to soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, med 9. in 19. uro. Obiskovalce vabimo, da najslajšo prireditev v državi obiščejo v koprski Areni Bonifika in prireditvenima šotoroma ob njej.

Letos se bodo že deveto leto zapored na približno 140 stojnicah predstavljali različni ponudniki sladkih izdelkov iz slovenske Istre, z drugih koncev Slovenije, pa tudi nekateri iz tujine. Tako bo tudi na letošnji Sladki Istri lahko prav vsak našel nekaj zase. Na voljo bodo  tradicionalne istrske sladice, kot so kroštole, fritole, supe in druge, pa tudi tipične slovenske in tuje sladice ter bio in eko sladice, sladice brez sladkorja, veganske, brezglutenske sladice in celo sladice oziroma priboljški za štirinožne prijatelje.

Tudi letos bo oba dni prireditve zaznamoval izredno pester program, ki so bo odvijal kar na 3 odrih. Tako se boste obiskovalci lahko udeležili slaščičarskih delavnic in kuharskih šovov, vodenih vinskih degustacij, bogat pa bo tudi program za otroke.

Med letošnjimi gosti prireditve bo tudi nekaj znanih imen, med njimi t.i. »kralj panettona« Andrea Tortora, ki je prejel naziv najboljšega italijanskega slaščičarja za leto 2017 in se bo na Sladki Istri predstavil z delavnico 100%Panettone, aktualna zmagovalka MasterChefa 2017 Sara Rutar, zmagovalec MasteChef 2015 Sašo Miljuševič, Tomaž Bevčič iz portoroške restavracije Rizibizi, kuharski mojster David Bais in drugi.

Na Sladki Istri boste imeli možnost spoznati zmagovalko MasterChefa Saro Rutar. Foto: facebook Sara Rutar / Sara Kozlovič

Zanimiv bo tudi razrez petmetrske kremne rezine»Crema carsolina«, ki jo bodo pripravili v tržaški slaščičarni Eppinger Caffe in s katero so se letos poleti, ko so pripravili 26-metrsko Cremo carsolino, vpisali v Guinessovo knjigo rekordov, pa srečanje abrahamovcev oziroma vseh, ki so rojeni leta 1967, poleg tega boste lahko spremljali prikaz izdelave čokolade, pripravo veganskih sladkih dobrot ter tipičnih istrskih sladic in še veliko več. Več o programu najdete TUKAJ!

Veliko je torej razlogov, da ta konec tedna pridete v Koper in okusite vse sladkosti Sladke Istre. Nekateri hotelirji v slovenski Istri so v času prireditve pripravili prav posebne sladke prenočitvene pakete, ki jih lahko preverite na tej povezavi, tako da je lahko tudi letošnja Sladka Istra odlična priložnost za obisk slovenske Istre.