DomovNaši krajiŠPORTNI DOGODKI V NAŠI OBČINI: Kaj nas čaka v prihodnjih mesecih?

ŠPORTNI DOGODKI V NAŠI OBČINI: Kaj nas čaka v prihodnjih mesecih?

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V naslednjih mesecih nas v slovenski Istri čaka kar nekaj odmevnih športnih prireditev. Prva med njimi je Luka Koper 5. Istrski maraton, ki bo 7. in 8. aprila vnovič športno povezal našo slikovito slovensko Istro.

Koper bo konec marca znova gostil tudi mednarodni rokometni turnir Koper Cup, s katerim bo k nam prišlo več tisoč mladih in nadobudnih rokometašev, 25. aprila bo v koprski Taverni Žogarija, sredi maja pa bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji odbojke na mivki, saj bodo namenu predali nova igrišča. Konec maja in v začetku junija bo naše mesto spet prizorišče svetovnega pokala v gimnastiki, 2. junija nas čaka še tradicionalni Triatlon za pokal Istre, konec junija pa bodo v Žusterni znova City Games.

Luka Koper 5. Istrski maraton bo 7. in 8. aprila vnovič športno povezal našo slikovito slovensko Istro. Foto: arhiv ekoper.si

I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria je zelo odmevna in težko pričakovana športna prireditev, ki bo povezala kraje slovenske Istre in na naš konec privabila športne navdušence od blizu in daleč. Na Ironman se lahko prijavite prek www.ironman.com/slovenia70.3.

V juniju nas čaka tudi 2. Mednarodni veteranski rokometni turnir Koper 2018, mesec kasneje bo čas za 26. Eurofest, 23. septembra pa v slovensko Istro prihaja I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria, ki bo tekačem, kolesarjem in plavalcem ponudil izzivov polno progo skozi stara mestna jedra, slikovite vasice in čudovito naravo slovenske Istre.

Konec junija bodo v Žusterni znova City Games. Foto: Vojko Rotar

Tudi letos bo vse ljubitelje vodnih športov med junijem in septembrom razvedril park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper. Med večjimi športnimi prireditvami tega leta pa velja izpostaviti še regato Capovision Cup 2018 v septembru in Istrski kolesarski maraton, ki bo 6. in 7. oktobra.

Tudi letos bo vse ljubitelje vodnih športov med junijem in septembrom razvedril park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper. Foto: arhiv ekoper.si

Postanite prostovoljec Istrskega maratona

Čeprav je osrednje prizorišče Luka Koper 5. Istrskega maratona letos v Izoli, bodo tekači tekli tudi po ulicah starega mestnega jedra Kopra. Start paradne discipline – maratona bo letos v Ankaranu, od koder bodo tekači pretekli celotno območje koprskega pristanišča, kar bo zagotovo izjemno doživetje. Nato jih bo pot vodila do Izole, Pirana, Portoroža in nazaj proti Izoli, kjer bodo cilji vseh treh tekov. Tekači na 21 kilometrov bodo obkrožili Izolo, nato po »sprehajalni« obalni cesti tekli do Kopra, ga obkrožili in se vrnili v Izolo. Rekreativci pa bodo 8,5 kilometrsko preizkušnjo pretekli kar po Izoli.

Istrski kolesarski maraton nas čaka 6. in 7. oktobra. Foto: Vojko Rotar

Luka Koper 5. Istrski maraton si niti letos ni moč predstavljati brez pomoči več kot 500 prostovoljcev, ki bodo skrbeli za varnost tekačev in jih pravilno usmerjali ob progah – vsi zainteresirani za sodelovanje vabljeni, da se prijavijo prek elektronske pošte prostovoljci@istrski-maraton.si. Prav tako so k soorganizaciji spremljevalnega programa maratona vabljena kulturna in turistična društva. Slednja se bodo na prireditvi lahko predstavila na stojnicah Istrskega sejma in tako bodo z lokalnimi jedmi, glasbo, oblačili, igrami in drugimi običaji še dodatno popestrili dogajanje, prav tako pa lahko aktivno sodelujejo kot navijaške skupine ob tekaških trasah.