Srebrni znak civilne zaščite Rižanskemu vodovodu Koper

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na osrednji slovesnosti ob dnevu civilne zaščite, ki je potekala 2. marca na Brdu pri Kranju, so podjetjem, posameznikom in organizacijam podelili priznanja v zahvalo za nesebično in prizadevno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, pa tudi za hrabra dejanja ob različnih vrstah nesreč v letu 2019.

Rižanski vodovod Koper je ob tej priložnosti prejel srebrni znak Civilne zaščite za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju ter izboljšanju varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Gre za veliko priznanje, za izjemno odgovoren odnos in hitro ukrepanje vseh zaposlenih na Rižanskem vodovodu v lanskem letu, v času izrednega dogodka in po njem. Slovesne podelitve priznanj sta se udeležila direktor Rižanskega vodovoda Koper Martin Pregelj in vodja sektorja oskrbe s pitno vodo Darij Križman. Hkrati Rižanski vodovod sporoča, da je vse od izrednega dogodka izlitja kerozina v predoru nad Dolom pri Hrastovljah odgovorno in stalno skrbel za kakovost pitne vode v okviru oskrbe z njo v vseh štirih občinah slovenske Istre.

Kakovost vode je poleg internih analiz stalno preverjal tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, neodvisno pa so bili vzorci v analizo predani tudi laboratorijem v tujini, dvema na Hrvaško in enemu v Italijo. Vse analize so v vsem tem času pokazale, da je voda, s katero Rižanski vodovod Koper oskrbuje območja občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper neoporečna, zdrava, pitna in skladna s Pravilnikom o pitni vodi.

Foto: Rižanski vodovod Koper