Številni infrastrukturni projekti v zaledju koprske občine že pod streho

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi v vročih poletnih dneh Mestna občina Koper ureja ceste, parkirišča in ostale naložbe v zalednih krajih občine. Zaključeni so tudi nekateri projekti v okviru participativnega proračuna. 

Ena od naložb koprske občine, ki je trenutno v izvedbi, je sanacija ceste Marezige–Truške in rekonstrukcija tamkajšnjega mostu. Ker so dela v teku, je spremenjen tudi prometni režim. Za omenjeno cesto velja popolna zapora, tako bo vse do zaključka del, ki je predviden konec septembra. Stanovalce in uporabnike prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo in navodila izvajalca gradbenih del. Obvoz je sicer možen skozi Boršt in Lopar v obe smeri.

Sklenjena je tudi investicija, v kateri je občina sanirala manjše, lokalne poškodbe cestišča na kilometer dolgem odseku ceste v Kampelu. Delavci so tam preuredili tudi hitrostne ovire, ki so zdaj bolj varne. Vrednost projekta je približno 45.000 evrov.

Občina je prisluhnila krajanom in v okviru projekta participativnega proračuna uredila parkirišče ob Športnem parku Dekani. Zaradi pomanjkanja parkirnih mest in neurejenega parkirišča so obiskovalci parka vozila parkirali na cesti, s tem pa ogrožali prometno varnost in dostop krajanov do hiš. Delavci so zarisali 18 parkirnih mest, ob tem pa uredili še odvodnjavanje, okolico, brežino in zasadili nekaj dreves. Celotna vrednost naložbe je 23.000 evrov, investicijo je s 3.000 evri sofinancirala KS Dekani. Parkirišče lahko uporabljajo obiskovalci športnega parka in vsi krajani.

Kubed je bogatejši za večgeneracijski park, ki je namenjen druženju in srečevanju različnih generacij, rekreaciji in aktivnemu preživljanju prostega časa. Park so v okviru participativnega proračuna zasnovali in izglasovali krajani sami, ki so staremu balinišču želeli dati novo življenje.

Del participativnega proračuna je tudi otroško motorično igrišče v Pradah, ki ga je občina uredila nedavno. Gre za prvo tovrstno igrišče v Mestni občini Koper, ki spodbuja naravni gibalni razvoj otrok med tretjim in 12. letom starosti. Igrišče je ograjeno in ozelenjeno, delavci so postavili tudi klopi in koše za smeti.