Tri odličja za koprsko plesno društvo AKS

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo nedeljo, 1. decembra, je Arena Bonifika gostila kvalifikacijsko tekmo za državno prvenstvo v navijaških plesih, ki ga je pod okriljem Cheerleading zveze Slovenije organiziralo domače športno društvo AKS dance studio. Izkupiček prve tekme sta bili dve zlati in bronasta medalja v različnih starostnih in plesnih kategorijah.

Plesno društvo AKS dance studio iz Kopra je letos že drugič zapored gostilo okrog petsto plesalcev iz vse Slovenije in sosednje Italije. Šlo je za prvi kvalifikacijski turnir za uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo aprila prihodnje leto.

Tekmovanje je v športno dvorano Bonifika pritegnilo veliko gledalcev, ki so z bučnim navijanjem bodrili tekmovalce in skrbeli za posebno športno vzdušje. Zbrane je ob tej priložnosti v imenu Mestne občine Koper pozdravila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić in tekmovalcem zaželela veliko uspehov in užitkov ob plesno-akrobatskih predstavah.

Da je Koper mesto plesa in navijaških skupin, so znova potrdile tudi domače plesne navijačice AKS dance studia, ki so se občinstvu predstavile kar sedemkrat, in sicer v različnih plesnih in starostnih kategorijah. Najbolje so se odrezale v kategorijah mini cheer POM in HIP HOP člani, kjer sta Mini Queens in Queens osvojile prvo mesto, medtem ko je bila skupina Little Queens v kategoriji cheer POM otroci tretja.

Cheer oziroma navijaški ples izhaja iz Združenih držav Amerike in je del športne panoge cheerleading. Je skupinski šport, sestavljen iz različnih slogov plesa, najpogosteje iz cheer poma, cheer hip hopa ali cheer jazza. Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je primeren za razvoj otrok in mladine ter prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa. Hkrati je dovolj nezahteven, da se ga lahko udeleži vsak otrok in mladostnik in ga lahko poučuje vsak motorično sposoben in motiviran posameznik.

 

Foto: Borut Birsa