DomovNaši krajiTuristična patrulja navdušena nad Koprom

Turistična patrulja navdušena nad Koprom

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli konec tedna je Turistična patrulja časopisa Svet24 obiskala Koper in na podlagi ponudbe, urejenosti, gostoljubja in drugih kriterijev naše mesto ocenila s kar 86 od 100 točk.

Foto: Iz časopisa Svet24

Akcija časopisa Svet 24 je zasnovana tako, da izbrana slovenska mesta obiščeta tuja državljana in kot naključna turista dva dneva spoznavata enega od petnajstih izbranih slovenskih mest. V izbranem kraju si morata samostojno poiskati prenočišče, obiskati lokalne znamenitosti, v turističnem uradu povprašati za ključne informacije, se najesti v lokalni gostilni ali restavraciji in vsa doživetja tudi vestno dokumentirati. Svojo izkušnjo morata nato oceniti po vnaprej določenih kriterijih, kot so urejenost, videz in čistoča kraja, gostoljubnost, kulinarična ponudba.

Foto: Iz časopisa Svet24

“Koper je čisto in prisrčno mesto s prijaznimi domačini”

Tako je minuli konec tedna Turistična patrulja obiskala tudi naše mesto. Turista iz Nemčije in Francije sta bila nad Koprom, tukajšnjim gostoljubjem in urejenostjo kraja več kot navdušena. Koper sta opisala kot »lepo, zelo čisto in varno mesto z dobrimi restavracijami in dobro občinsko spletno stranjo«, na podlagi izbranih kriterijev pa sta Kopru namenila kar 86 od 100 možnih točk.

Zelo navdušena sta bila tudi nad prijaznostjo in profesionalnostjo zaposlenih v Turističnem informacijskem centru Koper, kjer so ju seznanili s potrebnimi informacijami.

Foto: Iz časopis Svet24

Za Koper kot turistom najprijaznejšo občino v Sloveniji lahko z glasovnicami v časopisu glasujejo tudi bralci časopisa Svet24, in sicer do 15. marca 2017.

Da je Koper lepo in urejeno mesto, pričajo tudi številne druge nagrade in priznanja, ki jih je mesto prejelo v zadnjih letih. Naj spomnimo, da je Koper na letošnjem tekmovanju Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki poteka v organizaciji Turistične zveze Slovenije, v kategoriji večjih mest osvojil drugo mesto, prav tako pa je odlično drugo mesto osvojil tudi v kategoriji mestnih jeder. 

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

O čudovitem življenju v Kopru se govori tudi na RaiTre