DomovNaši krajiUkrajinska delegacija iz Berdianska navdušena nad Koprom

Ukrajinska delegacija iz Berdianska navdušena nad Koprom

Naši krajiTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je Mestna občina Koper prejšnji teden gostila kitajsko delegacijo, je danes Koper obiskala ukrajinska delegacija. Sprejela sta jih koprski župan Aleš Bržan in podžupan Patrik Peroša, zadolžen za področje športa.

Koprski župan Aleš Bržan je Slovenijo predstavil kot majhno državo z izrazito lepimi kotički. Ne glede na to, da je koprska občina majhna, je zelo raznolika. Gospodarstvo je vezano predvsem na Luko Koper, postopoma se razvijata tudi križarski in športno-rekreativni turizem. Občina si predvsem prizadeva za nadaljnji razvoj podeželja, saj je prepoznala številne potenciale, ki niso izkoriščeni.

Danes je Koper luško in univerzitetno, predvsem pa mlado mesto, saj je povprečna starost njegovih prebivalcev 42 let. Koper je mesto, ki lahko veliko ponudi. Zelo je dejaven na kulturnem, športnem, izobraževalnem, turističnem in gospodarskem področju. Zaradi svoje strateške lege je privlačen za številna potniška podjetja, ki organizirajo križarjenja, saj želijo turistom pokazati čim več držav. Koper je zaradi neposredne bližine Italije, Hrvaške, Črne gore in Grčije kot nalašč primeren za to. Prihod križark v mesto ni koncentriran samo v poletnih mesecih, ampak skozi celo leto.

Ukrajinsko delegacijo je predstavitev Kopra navdušila, saj je v zadnjih letih veliko storil na področju razvoja. Župana so povabili na obisk v Berdiansk, ko bo praznovanje rojstnega dne mesta. Tudi ukrajinska delegacija je imela priložnost Mestni občini Koper predstaviti Berdiansk, mesto z vizijo zdraviliškega turizma, ki je zaradi zanimive lokacije privlačen za investitorje.

Koper se lahko pohvali z bogato športno infrastrukturo in športnimi dosežki. V preteklih letih je veliko investiral v razvoj športa, najpomembnejše investicije je predstavil podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša in ukrajinski delegaciji podal širši vpogled v to, kaj je občina v zadnjih letih naredila na tem področju. Poudaril je, da vsaka investicija v šport prinaša zmage. Podžupan je delegacijo seznanil z izgradnjo Arene Bonifika, zunanjega olimpijskega bazena za vaterpolo in plavanje, atletskega ter nogometnega stadiona in poudaril, da si bo koprska občina tudi v prihodnje prizadevala za razvoj športa.

Po končani predstavitvi je ukrajinska delegacija nadaljevala ogled koprske športne infrastrukture.