V CDA vas bodo tudi v aprilu sprejeli odprtih rok

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane (CDA) se v aprilu obetajo zanimive delavnice, predavanja in dogodki.

V petek, 7. aprila, vas ob 9.30 vabijo, da se udeležite kuharske delavnice, na kateri boste skupaj pripravili fižolovo mineštro (pašta in fižol) in velikonočno pinco. Delavnico bo vodila ga. Mira Gluvajič.

Sobota, 8. aprila, bo Dan za spremembe. V CDA bodo ob 9.30 gostili učence OŠ Elvire Vatovec Prade in OŠ Šmarje pri Kopru (udeleženci krožka Rdečega križa). V sodelovanju z večgeneracijskim centrom Morje Koper bodo pripravili socialne igre na prostem, risanje skupinske slike in igranje starih otroških iger. Mladi in starejši bodo skupaj pekli tudi pizzo.

Že v torek, 11. aprila, bo ob 17.30 v prostorih CDA potekalo predavanje Rak ni le črnina, je pisana mavrica barv. Predavateljica Jadranka Vrh Jermančič, dr. med., bo z vami delila bogate izkušnje s področja rakavih obolenj in prostovoljnega dela z bolniki, prisluhnila bo tudi vašim vprašanjem.

Foto: facebook CDA

Zeliščarske in kuharske delavnice za vse ljubitelje kulinarike

V sredo, 12. aprila, vas ob 17. uri vabijo na Zeliščarsko delavnico z Evo Bolčič. Tema tokratne delavnice bo travnik in naravni zeliščni izbor pomladi. Gospa Eva Bolčič vam bo predstavila nekaj najbolj poznanih in uporabnih travniških rastlin, njihovo uporabnost pa boste spoznali tudi v praksi.

V torek, 18. aprila, vas ob 17.30 vabijo na potopisno predavanje Potovanje po Sveti deželi (Jordanija, Egipt in Izrael). 

V ponedeljek, 24. aprila, bo ob 18. uri v CDA potekalo praznovanje rojstnih dni. Participacija znaša 3 evre, prijave pa zbirajo do 19. aprila.

V torek, 25. aprila, bo ob 17.30 potekala delavnica refleksoterapije. Tokrat bodo na njej izbrali prostovoljca, udeleženci pa bodo praktično izkusili, kaj pomeni dotik, kje se nahajajo posamezne cone in kako jih masiramo.

V sredo, 26. aprila, boste lahko znova uživali v kulinaričnem doživetju. Na delavnici boste pripravili pečeno ribo v solnem oklepu in divji riž s šparglji. Kuharska dogodivščina se bo pričela ob 9.30.

Zabavali pa se boste lahko tudi na tekmovanjih v različnih panogah. V torek, 25. aprila, in sredo, 26. aprila, boste od 15. do 19. ure lahko uživali v pikadu in namiznem tenisukartanju, šahu in tudi križankah.  

Vabljeni! *