DomovNaši krajiV Kopru se bo predstavila olimpijska reprezentanca Slovenije

V Kopru se bo predstavila olimpijska reprezentanca Slovenije

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Največji mednarodni športni spektakel, olimpijske igre, se vračajo v Pariz. Število športnic in športnikov, ki bodo sestavili slovensko odpravo, se iz dneva v dan povečuje, v četrtek, 11. julija pa bo na Ukmarjevem trgu v Kopru potekala uradna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije Pariz 2024.

Že 33. olimpijske igre se po stotih letih vračajo v svetovljanski Pariz. Evropska prestolnica kulture, mode, romantike in kulinarike bo poleti za nekaj tednov postala središče sveta in s tem tudi svetovna prestolnica športa. Pariz bodo preplavili vrhunski športniki in športnice, ki bodo stremeli k izpolnitvi svojih olimpijskih sanj. Med njimi bodo tudi naši olimpijci in olimpijke, ki bodo s ponosom zastopali slovenske barve, so zapisali v Olimpijskem komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez.

Število športnikov in športnic, ki bodo sestavljali slovensko odpravo, se iz dneva v dan povečuje. Kdo so športniki in športnice, ki bodo slovensko reprezentanco popeljali v Pariz in za koga bomo navijali na letošnjih poletnih igrah, bodo uradno razkrili v četrtek, 11. julija 2024, ob 20.30 na Ukmarjevem trgu v Kopru.

Na dogodku bodo prisotni vsi kvalificirani slovenski olimpijci in olimpijke, ki se bodo na oder sprehodili v najnovejši olimpijski kolekciji Pariz 2024. Dogodek bo pospremil bogat glasbeni in razvedrilni program, v katerem bo nastopila tudi skupina Tabu.

Predstavitev si boste lahko ogledali tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Televizije Slovenija.

Vabljeni, da v čim večjem številu pozdravite naše junake, ki bodo v Franciji zastopali slovenske barve in se borili za čim več medalj.

Več informacij o bližajočih se olimpijskih igrah dobite na spletni strani slovenskega olimpijskega komiteja.

Foto: OKS