DomovNaši krajiV Kopru tudi predsednik Mednarodne teniške zveze

V Kopru tudi predsednik Mednarodne teniške zveze

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska ženska reprezentanca bo jutri in v soboto v Kopru z reprezentanco Romunije igrala finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine pokala Billie Jean King. Vstop bo prost. Še pred začetkom tekmovanja je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan skupaj s podžupanjo Jasno Softić v občinski palači sprejel predsednika Mednarodne teniške zveze Davida Haggertyja.

Haggerty, ki sta ga pospremila direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič ter direktorica marketinga in PR pri Tenis Sloveniji Tea Starc, je pohvalil moderno teniško infrastrukturo in njen pomen za razvoj igralcev, Bržan pa je izrazil upanje, da bo gost užival v obisku našega mesta in države ter šaljivo zagotovil, da bo poskrbel za lepo vreme, ki je pogoj za izvedbo teniškega dvoboja. Ob tej priložnosti je visokemu gostu izročil prav posebno darilo, repliko pečata Kopra iz 13. stoletja in knjigo Koprski olimpijci.

Slovensko žensko reprezentanco v tenisu v petek in soboto čaka dvoboj z Romunkami. Zmagovalka dvoboja se bo uvrstila na novembrski zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu, tako da lahko tekmovanju rečemo tudi svetovno ekipno prvenstvo v tenisu. Za Slovenijo bodo zaigrale Tamara Zidanšek in Kaja Juvan v igrah posameznic ter Nina Potočnik in Pia Lovrič v igri dvojic.

Prvi dan tekmovanja bo potekala tudi konferenci o enakopravnosti spolov. Na konferenci bo Tenis Slovenija predstavila enakopravnost spolov na področju športa, politike in gospodarstva. Elitni športni dogodek in konferenca lahko pripomoreta k večjemu prizadevanju enakopravnosti spolov in popularizaciji teniškega spektakla, saj bo dogodek močno podprt s strani domačih in tujih medijev.

Prvi dan tekmovanja v športnem parku Bonifika se bo prvi dvoboj začel ob 13. uri, drugi dan pa ob 11. uri. Vstop bo prost.

Foto: MOK