DomovNaši krajiV Olmu do konca meseca dela za izgradnjo kabelske kanalizacije

V Olmu do konca meseca dela za izgradnjo kabelske kanalizacije

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Družba Nivo Eko, d. o. o. iz Celja po strugi Badaševice ob nekdanji Tomosovi testni stezi in v Olmu ob mostičku, ki povezuje Pahorjevo ulico in Ulico 15. maja, opravlja gradbena dela za izgradnjo kabelske kanalizacije 110-kilovoltnega daljnovoda na trasi Koper–Izola–Lucija. Dela bodo predvidoma zaključili do konca meseca.

Investitor je javno podjetje Eles, d. o. o., sistemski operater prenosnega elektroenergetskega sistema Republike Slovenije. Kabelska kanalizacija daljnovoda na območju Mestne občine Koper bo potekala od transformatorske postaje RTP Koper na Vanganelski cesti po strugi Badaševice do mostu med Ulico 15. Maja in Tomšičevo ulico preko dvorišča družbe Avtoplus do hitre ceste Koper–Izola ter nato vzporedno s hitro cesto do predora Markovec, kjer se bo priključila že zgrajeni kanalizaciji.

Zaradi del začasno velja popolna zapora prometa na pločniku in kolesarski stezi ob Tomšičevi ulici oziroma ob strugi Badaševice v dolžini 135 metrov. Gradbena dela ne potekajo s klasičnim izkopom po trasi, kot je to običajno pri izgradnji druge javne infrastrukture, temveč s posebnim vrtanjem, ki ga na tem območju omogoča ustrezen teren. Klasičen izkop bo izvajalec del v nadaljevanju izvedel samo na območju Avtoplusa.

Dela na območju Tomšičeve ulice bodo zaključena predvidoma do konca meseca, Mestna občina Koper pa se občankam in občanom zahvaljuje za razumevanje in strpnost.

Foto: MOK