DomovKulturaV pričakovanju prvomajskih praznikov

V pričakovanju prvomajskih praznikov

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Napoved slabega vremena za ta konec tedna je organizatorjem nekaterih prireditev prekrižala načrte.

Za ta konec tedna napovedana Tržnica okusov bo zaradi slabih vremenskih obetov odpovedana in preložena na kasnejši datum, prav tako je deževna napoved prekrižala načrte organizatorjev Praznika Šparinge, ki bi moral biti to nedeljo v Gračišču.

Med večjimi dogodki, ki nas v destinaciji Koper čakajo v prihodnjih dneh, tako ostaja praznovanje prvega maja na Socerbu.  Poleg »mega roštiljade« vas bo v sredo, 1. maja, od dopoldanskih ur dalje na enem najlepših razgledov pri nas pričakala tudi zabava s skupino Gedore, gledališko skupino Dekani, Folklorno skupino Val Piran, Merenge DJ in harmonikarji. Najmlajše bo razveselila otroška animacija, za dobro voljo pa bosta poskrbela tudi voditelja dogodka Špeh in Suzi z radia Capris. Vstop na prireditev bo prost, poskrbljeno pa bo tudi za parkiranje za obiskovalce.

Jedi z žara vam bodo na praznični dan ponudili tudi v Marezigah, kjer pripravljajo Primorsko roštiljado na razgledu ob vinski fontani.

Prvega maja velja obiskati tudi koncert Mozart requiem production v koprski stolnici ob 19.30, ki bo posvečen novim orglam.

Pestro dogajanje pa nas čaka tudi po praznikih. V soboto, 4. maja, bo Koper znova gostil prireditev Podeželje v mestu, 5. maja se bodo ljubitelji gorskega kolesarjenja lahko podali na MTB Slavnik 2019, 11. maja pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji sendvičev. Titov trg bo namreč prizorišče 5. Paninfesta, festivala koprskega sendviča.

Sicer pa v času praznikov v destinaciji Koper pričakujejo približno 80-odstotno zasedenost namestitvenih kapacitet. Po trenutnih rezervacijah sodeč bo v Kopru in njegovi okolici največ Slovencev, Italijanov, Nemcev in Avstrijcev.