DomovNaši krajiV soboto na vino in oljke v Škofije

V soboto na vino in oljke v Škofije

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

To soboto, 15. oktobra, se na Škofijah obeta Praznik vina in oljk, na katerem se bodo predstavili krajevni pridelovalci in proizvajalci vina in oljčnega olja.

Na prireditvi bodo poleg pridelovalcev vina in olja predstavljeni tudi pridelovalci medu, poznavalci cvetja, različna društva, skavti, ustanove, rokodelci in zbiratelji starih predmetov. Pridružila se jim bodo tudi različna slovenska društva iz zamejstva.

Poleg vina in oljk tudi bogat spremljevalni program

Prireditev bo obogatena s kulturnim programom. Nastopili bodo mladi harmonikarji, otroci iz vrtca, ženska vokalna skupina Dekleta s Škofij, Valmarinke, Fritule, Šturle in orkester harmonik. Poleg vseh nastopajočih bo za dobro voljo poskrbel tudi ansambel Ni panike.

Stojnise se bodo šibile pod težo dobrot
Stojnice se bodo šibile pod težo dobrot. Foto: arhiv ekoper.si

Stojnice bodo polne različnih dobrot za prav vse okuse

Vsak obiskovalec praznika bo lahko od 9. pa vse tja do 17. ure na stojnicah občudoval, preizkušal in nakupoval različne domače izdelke. V primeru slabega vremena se bo prireditev s prostega preselila v dvorano zadružnega doma v Škofijah. Vabljeni ste vsi ljubitelji vina, oljčnega olja, domačih izdelkov, dobre glasbe in kulture. *