DomovNaši krajiVabljeni na predstavitev otroške slikanice

Vabljeni na predstavitev otroške slikanice

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja bodo v petek, 2. oktobra, ob 18. uri, na Vrtu knjige predstavili otroško slikanico z umetniškimi stvaritvami Milene Anđelić Đukić z naslovom Morska deklica Leyla – zlomljena plavut in rojena krila, ki je nastala v času karantene pod okriljem Fakultete za dizajn.

Knjiga je primerna tako za odraslega bralca, kot tudi za otroke. »Skrivnost medaljona in bisernih čeveljčkov ter celotnega večnega kraljestva je v tem, da se čuva tudi tisto, kar ni naše,« je le ena od modrosti, ki bogatijo to izjemno zanimivo in z umetniškega vidika privlačno knjigo, ki jo bo predstavila avtorica, Milena Anđelić Đukić. Vsak, ki jo bo vzel v roke, pa naj bo to otrok ali odrasel, bo v njej našel veliko življenjskih modrosti, ki nas vodijo skozi življenje.

Zgodba o morski deklici je »krivec« za zanimivo sodelovanje avtorice in Fakultete za dizajn. Otroška lahkotnost izjemno poučne slikanice, ki zanimivo in predvsem inovativno opiše zgodbo morske deklice Leyle, je bila namreč za študente prava inspiracija v času, ko smo bili zaradi virusa Covid-19 v karanteni. Poigravali so se tako s kombinacijami tehnik akvarela in kolaža kot s smiselno kombinacijo različnih konceptov in implementacij barvne komplementarne čustvene zgodbe.

V primeru slabega vremena bo predstavitev potekala v avli knjižnice.