DomovNaši krajiVAJA: V Rakitovcu bo v soboto zagorelo

VAJA: V Rakitovcu bo v soboto zagorelo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Rakitovcu bo v soboto ob 9. uri zagorelo. Aktivirale se bodo gasilska brigada Koper in vsa prostovoljna gasilska društva. Pridružila se jim bo še Policijska uprava Koper in enote nujne medicinske pomoči. Obeta se namreč vaja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Vajo si boste lahko ogledali tudi vi, saj bo odprta za javnost. Izvedla se bo na podlagi predpostavke, da je na operativnem območju Rakitovec prišlo do velikega požara v naravnem okolju. Glede na obseg požara bodo aktivairane vse gasilske enote v Mestni občini Koper. Odrejena bo tudi nujna medicinska pomoč, sej se bo pri gašenju eden od gasilcev poškodoval. Za varovanje območja pa bo, kot je v navadi, poskrbela policijska patrulja.

Na gasilski vaji bo sodelovala tudi Gasilska brigada Koper. Foto: Vojko Rotar

Z vajo želijo vsi sodelujoči preveriti postopke obveščanja in aktiviranja, ustreznost vodenja večjih intervencij, ustreznost zagotavljanja oskrbe sil za zaščito, reševanje in pomoč. Poleg tega pa jih bo zanimala tudi ustreznost rešitev v Načrtu zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju, ustreznost Operativnega gasilskega načrta Mestne občine Koper in dokumentov obveščanja ter aktiviranja in izvajanja zaščitnih ukrepov in nalog zaščite, reševanja in pomoči.

Vaja se bo pričela ob 9. uri zjutraj v prostorih Krajevne skupnosti Rakitovec.