DomovNaši krajiVegova ulica v sklepno fazo rekonstrukcije

Vegova ulica v sklepno fazo rekonstrukcije

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v naslednjem tednu nadaljevala s tretjo in zadnjo fazo rekonstrukcije Vegove ulice v Semedeli. V sklopu skoraj 130.000 evrov vredne naložbe bo izgrajena meteorna kanalizacija, nov vodovod in zgornji ustroj ceste. Dela bodo trajala predvidoma do sredine februarja 2024. V tem času bo na delu Vegove ulice, od hišne številke 16 do križišča s Kovačičevo ulico, veljala popolna zapora prometa.

V tretji fazi bo izvajalec del, podjetje Finali, d. o. o., uredil zadnjih 172 metrov Vegove ulice, za vodovodna montažna dela bo poskrbel Rižanski vodovod Koper. V času trajanja del – predvidoma štiri mesece – bo veljala popolna zapora prometa.

Občina se je rekonstrukcije Vegove ulice v Semedeli lotila fazno. V prvi fazi je razširila in sanirala prvih 70 metrov dotrajanega cestišča in na novo uredila površine za pešce ter manjše javno parkirišče, v drugi fazi pa je izvedla meteorno kanalizacijo in vodovod, asfaltirala cestišče in poskrbela za prometno ureditev. Za prvi dve fazi je MOK odštela približno 165.000 evrov, skupaj s tretjo fazo bo projekt občino stal nekaj manj kot 300.000 evrov.

Foto: Google zemljevidi