DomovNaši krajiVIDEO: Kaj vam po uspešnih intervencijah svetujejo koprski reševalci iz vode?

VIDEO: Kaj vam po uspešnih intervencijah svetujejo koprski reševalci iz vode?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletni meseci s seboj prinašajo večjo obiskanost kopališč, kar zahteva večji nadzor nad kopalci, ki se želijo osvežiti v morju. Skrb za obiskovalce je na organiziranih kopališčih zaupana reševalcem iz vode, ki so zadolženi za varnost vseh prisotnih. Nič drugače ni na koprski mestni plaži, kjer smo se pogovarjali z reševalci iz vode, ki so nam opisali svoje delo, povedali nekaj o nedavnih intervencijah ter pripravili nekaj koristnih nasvetov za varno sproščanje v morju.

Trdno stojimo za tem, da je koprska mestna plaža danes varna, saj nimamo zabeleženih nobenih resnejših poškodb ali smrtnih primerov, za kar se gre seveda zahvaliti tudi dobro organizirani ekipi reševalcev iz vode in strokovnosti, ki jo naši reševalci premorejo,” je začel Iskren Milakiev, vodja reševalcev iz vode, ki je še dodal, da so “obveznosti reševalcev zakonsko določene

Ob tem je Milakiev pozval starejše kopalce, predvsem pa kronične bolnike, naj se ne izpostavljajo soncu ob urah, ko je slednje najmočnejše. V primeru, da se kronični bolnik odloči za odhod v vodo, pa je priporočljivo, da to sporoči reševalcem iz vode, saj bodo tako lahko nanj bolj pozorni. Rad bi apeliral tudi na starše, naj imajo svoje otroke vedno pod nadzorom, je še dejal vodja reševalcev iz vode, ki je prepričan, da so koprski reševalci iz vode dobro strokovno podkovani in obiskovalcem nudijo kakovostno storitev.

Prav to se je izkazalo za resnično v treh primerih, do katerih je nedavno prišlo na koprski “Mokri mački”. Reševalci iz vode so uspešno ukrepali tako v primeru srčnega infarkta, poškodbe hrbtenice mlajšega dečka kot tudi epileptičnega napada, ki je ogrozil življenje obiskovalke. V vseh primerih je bila tudi služba nujne medicinske pomoči več kot zadovoljna z učinkom reševalcev iz vode, ki so uspešno posredovali in kar kaže na to, da so obiskovalci koprske plaže v varnih rokah.

Več o omenjenih intervencijah v spodnjem videoposnetku.