DomovNaši krajiVikend v znamenju pomladi in žensk

Vikend v znamenju pomladi in žensk

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi v Koper je prispela pomlad, v okviru katere se bo zvrstilo kar nekaj prireditev. Jutri v soboto, 23. marca, vabljeni v Lopar na Dan obeležja začetka prebujanja  pomladi,  praznika žena, mater in deklet.

Dogajanje se bo v vaškem muzeju – Hiši od Bardinca začelo ob 10. uri z vodenimi ogledi muzeja, ki bodo na programu tudi popoldne, in sicer od 17. do 19. ure.  Posebna pozornost bo namenjena predstavnicam ženskega spola, v počastitev materinskega dne pa bodo obiskali najstarejšo mamo v vasi in ji  izročili  rožico.

Ženske bodo v ospredju tudi v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, kjer bo jutri ob 20. uri Ladies night stand up. Nastopile bodo Martina Ipša, Marina Orsag in Miranda Lončar, ki bodo občinstvu razkrile ženski način razmišljanja in pokazale, da ženske vsekakor imajo smisel za humor ter tako razbile predsodke, da je stand up izključno “moški” posel.

Pestro bo jutri tudi na Škofijah, kjer boste ob 19. uri v dvorani zadružnega doma lahko prisluhnili nastopu pevskih zborov. Nastopili bodo Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli, Mešani pevski zbor Obala Koper in Mešani pevski zbor Obalca Koper. Vstop na dogodek je brezplačen.

V Dekanih pa bo jutri ob 19. uri gostoval Matjaž Javšnik s komedijo Striptiz. Matjaž se sicer ne bo slekel, bo pa razgalil slovensko politično in estradno sceno.

Jutri ob 19.30 lahko obiščete tudi Pokrajinski muzej Koper, kjer bo nastopil Rezidenčni godalni ansambel DPG in Vasko Atanasovski na saksofonu.

V nedeljo bo Koper gostil Pokal mesta Koper v karateju, protokolarno-prireditvena dvorana Sv. Frančiška Asiškega pa bo v nedeljo ob 20. uri prizorišče mednarodnega cikla Simfonic Voices.

V nedeljo se lahko odpravite tudi v Koštabono, kjer bodo od 17. ure dalje obeležili materinski dan z nastopom otroške gledališke skupine in recitacijami.