DomovNaši krajiVrtiljak dogodkov v koprski knjižnici se nadaljuje

Vrtiljak dogodkov v koprski knjižnici se nadaljuje

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper ob sedemdeseti obletnici slovenskega knjižničarstva v maju pripravlja dva posebna dogodka. Prvi, za otroke, bo v ponedeljek, 10. maja, in sicer bodo pripravili virtualno druženje ob zgodbah iz življenja Josipa Jurčiča. V sredo, 19. maja, ob 18. uri pa je na vrsti  pisatelj, scenarist, režiser in publicist Miha Mazzini.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v tem letu praznuje 70. obletnico slovenskega knjižničarstva, hkrati je letošnje leto posebno tudi zato, ker se spominjamo 140. obletnice smrti slovenskega pisatelja, pesnika in časnikarja, avtorja prvega slovenskega romana Deseti brat Josipa Jurčiča. Ob obletnici smrti pisatelja bo koprska knjižnica v ponedeljek, 10. maja, ob 18. uri, na spletnih straneh knjižnice premierno predvajala virtualne zgodbe iz življenja slovenskega pisatelja.

V knjižnici poleg Jurčičevega leta obeležujejo 70. obletnico slovenskega knjižničarstva v Kopru. Pohvalijo se lahko s številnimi odmevnimi dogodki. Gostili so že Gorana Vojnovića, ki je s predstavitvijo knjige Figa maturantom, otvoril nov natečaj za mlade Po poti ustvarjalnosti – mladi pišejo. S Samanto Kobal so izpeljali delavnice kreativnega pisanja in branja, gostili so tudi lanskoletnega nagrajenca Prešernovega sklada dr. Braneta Senegačnika. Ob tem so se z Isabello Flego spominjali tovarne Tomos v Gani. Ob vseh naštetih dogodkih so pripravili tudi zelo odmevno razstavo umetnika, slikarja Vojka Gašperuta, ki je med prebivalci Kopra in okolice požela val zanimanja. Naslednji v vrsti gostov je pisatelj, scenarist, režiser in publicist Miha Mazzini, ki bo knjižnico obiskal v sredo, 19. maja, ob 18. uri.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja