DomovNaši krajiVsebine v Libertasu bodo oblikovali tudi občanke in občani

Vsebine v Libertasu bodo oblikovali tudi občanke in občani

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v prostorih nekdanjega skladišča soli Libertas vzpostavila kulturno stičišče, pri oblikovanju vsebin pa bodo lahko sodelovali tudi občanke in občani. Delavnica bo ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja novega virusa potekala v sredo, 21. oktobra, v prostorih dvorane sv. Frančiška, predhodna prijava je obvezna. 

Objekt, ki stoji na območju historičnega mestnega jedra Kopra in je bil v 19. stoletju zgrajen za potrebe skladiščenja soli, bo dobil v prihodnosti nove vsebine. Ker si Mestna občina Koper želi k oblikovanju vsebin, namembnosti in infrastrukturnih potreb za vzpostavitev kulturnega stičišča privabiti tudi občanke in občane, prireja delavnico, ki bo v sredo, 21. oktobra, od 17. do 19. ure. Prijava na dogodek je obvezna, zainteresirani jo morajo na naslednji povezavi izpolniti najkasneje do ponedeljka, 19. oktobra, do 15. ure.

Sicer je Libertas kot nova kulturna infrastruktura uvrščen tudi v kandidaturno knjigo Piran – Pirano 4 Istria 2025, ki je bila v okviru skupne prijave štirih občin slovenske Istre na razpis Evropska prestolnica kulture 2025 potrjena s sklepom Občinskega sveta Mestne občine Koper.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na svetovalko župana za kulturo in mednarodne projekte Vesno Pajić (vesna.pajic@koper.si).