Za konec tedna na Istrsko tržnico

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi ta konec tedna bo dogajanje v mestu še dodatno popestrila Istrska tržnica tik ob morju.

Tudi ta petek, soboto in nedeljo se boste v pozno popoldanskih in večernih urah lahko okrepčali z istrskimi dobrotami v lesenih hiškah v sklopu Istrske tržnice na trgu pri Upravi za pomorstvo. V hiški Ištrijankica vam bodo ponudili ombolo, tartufe, pršut, sir in druge domače dobrote ter vinsko ponudbo kleti Krmac & Kralj. Prav tako boste v eni od hišk lahko okusili in nakupili vina vinske kleti Brič in vloženo domačo zelenjavo Orgo, poskusili in nakupili craft piva 22brewing in spoznali ponudbo lokalnih dobrot Kantine Romano iz Popeter. Kmetijska zadruga Agraria pa bo ponujala domače sadje in zelenjavo ter druge domače izdelke.

Sicer bodo dogajanje v mestu tudi ta konec tedna popestrili PUF festival in Primorski poletni festival, v soboto ob 18.30 bo na trgu pri Upravi za pomorstvo prikaz trgovanja kot nekoč – Homo na plac, v nedeljo ob 19.30 pa bodo na programu Glasbeni utrinki Kopra.

Tudi med vikendom se lahko udeležite katerega od doživetij, ki so vsak dan na programu v destinaciji Koper. Tako denimo lahko že danes, v petek, ob 14. uri obiščete vinsko klet Vinakoper. Kuponček za voden ogled vinske kleti in degustacijo 3 vzorcev vrhunskih vin v vinskem butiku Vinakoper lahko po ceni 12 evrov kupite v TIC Koper, v nedeljo se lahko odločite za voden ogled Pretorske palače in zvonika, v ponedeljek, 13. julija, ob 11. uri pa se lahko odpravite na voden ogled in degustacijo v vinsko klet Brič. Prav tako ste vabljeni na vinsko fontano v Marezige, v park vodnih športov Active Koper ter v Istranko Koper in Beel Koper, kjer lahko najamete kolesa oziroma električna kolesa.