DomovNaši krajiZabavno dogajanje ta konec tedna vabi v Koper

Zabavno dogajanje ta konec tedna vabi v Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi v naslednjih dneh se bodo v Kopru in njegovi okolici zvrstili številni glasbeni, zabavni, pa tudi otrokom namenjeni poletni dogodki.

Nocoj se z Jazz večerom na vrtu palače Panatoiopolo končuje letošnji niz nepozabnih glasbenih dogodkov v sklopu festivala Poletje v Bertokih. Ob 21. uri bodo nastopili Nas 3 in Salt PeeNuts. Prav tako pa lahko danes zvečer prisluhnete tudi koncertu solistov v Taverni v sklopu Etno HistErie, ki se bo v ponedeljek, 31. julija nadaljevala s festivalom v Laborju. Poleg Velikega orkestra na Placu in na dvoriščih domačinov se bo zvrstilo še 16 različnih mednarodnih glasbenih zasedb z vseh koncev sveta. V šestih dneh druženja bodo kot Veliki orkester Etno HistEria  pripravili obsežen glasbeni program.  31. julija in prvega avgusta se v Labor seli tudi 15. Alpe Adria PUF Festival, v sklopu katerega bodo tudi na zelenem podeželju naše občine uprizorili lutkovne in ulične predstave za vso družino.

Foto: arhiv eKoper

Ta vikend bo veselo tudi v Loparju, kjer se v soboto začenjajo  Dnevi Sv . Jerufa, ki bodo trajali vse do 7. avgusta, in v Krkavčah,  kjer med soboto in ponedeljkom pripravljajo tradicionalno šagro Sv. Ane. V soboto obljubljajo zabavo s Tanjo Žagar, v nedeljo pa kulturni program in ples z ansamblom Lisjaki, medtem ko bo v ponedeljek na programu tekmovanje v briškoli in trešetu.

Sicer pa bo Koper ta konec tedna oziroma med petkom in nedeljo gostil eno od največjih poletnih prireditev – osrednji primorski festival glasbe in kulinarike Rumeno noč 2017. Na osrednjem prizorišču dogajanja, Ukmarjevem trgu, bodo v petek osrednji nastopajoči Crvena jabuka in Psihomodo pop, v soboto pa Muff in Elvis Jackson, medtem ko bo nedelja rezervirana za BQL in Jinx. Na odru legend ob Kapitaniji pa bodo med drugimi nastopili Jan Baruca duo, Tulio Furlanič, Balladero in drugi. Eno od prizorišč bo tudi v Hlavatyjevem parku ob koprski tržnici. Podrobnejši program prireditve, ki ga bo v noči iz sobote na nedeljo, natanko ob polnoči, popestril tudi ognjemet, v soboto in nedeljo pa tudi turnir na Ukmarjevem trgu Živijo, nogomet, je dostopen na www.rumenanoc.si oziroma na Facebook strani Rumena noč.

Rumeno noč vsako leto okrasi tudi ognjemet. Foto: Vojko Rotar

V naslednjih dneh bo izšel tudi koledar avgustovskih prireditev v Mestni občini Koper, ki ga bodo prejela vsa gospodinjstva v občini in v katerem so zbrani domala vsi večji dogodki, ki se bodo avgusta odvili v Kopru in na zelenem podeželju občine, prav tako so dogodki z urnikom in programom objavljeni na spletni strani www.koper.si.

Obisk Mestne občine Koper pa konec tedna lahko izkoristite tudi za obisk parka vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper na kopališču Žusterna, kjer se boste lahko zabavali ob supanju, jadranju, potapljanju, vožnji s pedalini in drugimi poletnimi radostmi. Več na www.activekoper.si.