DomovNaši krajiZapore cest v času 5. Istrskega kolesarskega maratona

Zapore cest v času 5. Istrskega kolesarskega maratona

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Obeta se nam zanimiv vikend, saj bo tudi športno obarvan. Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji kolesarjenja. Na sporedu je namreč že 5. Istrski kolesarski maraton, v času katerega bodo zaradi varne izvedbe prireditve ponekod popolne zapore cest, na ostalih odsekih vzdolž tras pa bo povečano število kolesarjev.

V soboto bodo tako potekale zapore cest v Portorožu in Strunjanu, in sicer od 7. ure zjutraj do 24. ure bo zaprto parkirišče Kaštel, od 14.45 do 17.15 pa bo zapora na Sečno poti vse od Kaštela do križišča z letoviško potjo – kolesarska steza skozi tunel Valeta in Parencana do podvoza v kamp Strunjan (polovično, pas v smeri Strunjan – Portorož) – cesta skozi kamp Strunjan – cesta od Strunjana, od avtobusne postaje, do Belega križa.

Sobotne zapore. Foto: istrski-kolesarskimaraton.si

V nedeljo bodo zapore cest prav tako v Portorožu kot tudi na Pomjanu, v Babičih, Borštu, Grinjanu, Bošamarinu in na Montinjanu.

Portorož:

Od 9. do 10.30 bo zaprta cesta Obala, od križišča s Koprsko cesto do krožišča s Podvozno cesto. Zapora bo veljala za obe smeri, od 10.30 pa do 15.15 bo veljala tudi zapora od krožišča s Podvozno cesto do križišča s Koprsko cesto, zapora v smeri proti Piranu.

Pomjan, Babiči:

Od 10.30 – 12. ure bo zapora ceste iz Pomjana, od križišča s cesto proti Župančičem, do križišča z glavno cesto Vanganel-Marezige v Babičih, zapora velja za obe strani.

Boršt:

Od 10.30 do 12.30 bo zaprta cesta iz doline Dragonje do glavnega križišča v Borštu. Zapora bo potekala v obeh smereh.

Bošamarin, Grinjan:

Od 10.30 do 12. ure bo potekala zapora ceste iz Bošamarina, od križišča s Šmarsko cesto, čez Grinjan, do Šmarij. Zapora bo potekala v smeri proti Šmarjam.

Montinjan:

Od 11. do 13. ure bo zaprta tudi cesta iz Vanganela, in sicer od križišča proti Montinjanu, čez Montinjan, do Marezig. Zapora bo potekala v smeri proti Marezigam.

Več informacij o maratunu in zaporah pa najdete TUKAJ!

 

Naprošamo vas torej za potrpežljivost, uvidevnost, še posebej pa v času maratona vozite previdno.