DomovNaši krajiZaradi NATA v Kopru kratkotrajne zapore prometa

Zaradi NATA v Kopru kratkotrajne zapore prometa

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 13. in 15. septembrom bo v Sloveniji potekalo zasedanje Vojaškega odbora zveze Nato, ki se ga bodo udeležili visoki predstavniki zveze Nato. Zasedanje bo potekalo na območju Policijske uprave Ljubljana, spremljevalni program pa tudi na območjih Policijske uprave Kranj in Policijske uprave Koper.

Policisti bodo v času obiska delegacij na določeni lokaciji ali trasi potovanja varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Na vseh večjih križiščih bodo urejali promet in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet.

V času obiska v veljavo stopi prepoved prometa za tovorna vozila in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kilogramov, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer:

  • v petek, 13. septembra 2019, od 12. do 18. ure in
  • v nedeljo, 15. septembra 2019, od 8. do 10. in 12. do 17. ure.

Policija vse udeležence v cestnem prometu poziva, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočajo, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Svetujejo vam, da vozite strpno in previdno.

Opozorilo ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone

Voznikom velja pomembno opozorilo, da se morajo ob srečanju s policijskimi vozili za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod.

Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo oziroma ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Foto: PU Koper