DomovNaši krajiŽupan Boris Popovič: “Mlade občanke in občani so naša prihodnost!”

Župan Boris Popovič: “Mlade občanke in občani so naša prihodnost!”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski župan Boris Popovič je včeraj na slovesnem dogodku, ki je potekal v dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru, podelil 64 priznanj najuspešnejšim osnovnošolcem Mestne občine Koper, ki so letos zaključili devetletko.

Že tradicionalne in prepoznavne prireditve se je udeležilo več kot 250 osnovnošolcev, staršev, sorodnikov, ravnateljev in učiteljev vseh koprskih osnovnih šol.

Foto: MOK

Boris Popovič: “Veseli in ponosni smo nad uspehi mladih občank in občanov!”

Na Mestni občini Koper so veseli in ponosni nad uspehi mladih občank in občanov, ki so, kot je v svojem nagovoru dejal koprski župan Popovič, naša prihodnost.

Župan je v svojem nagovoru še poudaril pomen novih znanj v družbi, ki se tehnološko razvija z vrtoglavo hitrostjo, predvsem pa pomen široke razgledanosti. Slednje, je še dodal, so ravno včerajšnji nagrajenci že zelo zgodaj spoznali, kar dokazujejo z odličnimi rezultati, ki jih dosegajo v že tako mladih letih.

Župan Boris Popovič je v svojem nagovoru še poudaril pomen novih znanj v družbi, ki se tehnološko razvija z vrtoglavo hitrostjo, predvsem pa pomen široke razgledanosti. Foto: MOK

Uvod v prireditev so prevzeli odlični mladi člani gledališke šole Mala Talia, pod vodstvom mentorice, igralke Urške Bradaškija. Občinstvu so predstavili prizor najstniškega virtualnega in resničnega družabnega življenja ter poudarili pomen medsebojnih stikov in prijateljstva v realnem svetu.

Prireditev je posebej zaznamovala pevka Nina Pušlar, ob spremljavi kitarista Janeza Skaze, s katerim sta publiko navdušila najprej s svojim zadnjim uspehom Za vedno, na koncu pa sta prevzela dvorano s skladbama To mi je všeč in Svet je tvoj. Slednja je bila še posebej namenjena mladim dobitnikom priznanj, kot pozitivna spodbuda za izkoristek vseh možnosti in priložnosti, ki jih bodo čakale na poti skozi življenje.