Župan sprejel delegacijo ameriške vojaške ladje USNS Carson City

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V prostorih koprske občinske uprave je danes župan Mestne občine Koper Aleš Bržan na uradnem obisku v Kopru sprejel poveljnika vojaške posadke ameriške vojaške ladje USNS Carson City.

Gre za hitro transportno ladjo – katamaran, ki jo ameriška vojska uporablja za hitre premike sil in opreme. Župan je poveljniku vojaške posadke  Matthewu Harperju in ostalim članom delegacije predstavil občino ter vizijo razvoja mesta in podeželja v prihodnjih letih.

Ameriška vojaška ladja Carson City je v Kopru na rednem obisku pristanišča oziroma obisku partnerske države, ki jih ameriške ladje izvajajo po celem svetu.  Carson City je ladja razreda Spearhead, gre za razmeroma nove ladje, ki so bile prvič zgrajene pred desetimi leti, v uporabi pa jih je že deset. Ladje tega razreda so namenjene prevozu vojaških enot, vojaškega tovora, težkega 550 ton. Ladja lahko deluje v plitkih pristaniščih in plovnih poteh, saj za izkrcanje opreme ne potrebuje zgrajenega pristanišča.

Ob koncu uradnega srečanja je župan poveljniku Harperju izročil protokolarno darilo Mestne občine Koper županovo vino in oljčno olje.

Foto: Luka Koper, MOK