DomovNoviceV Kopru se je predstavila slovenska olimpijska reprezentanca

V Kopru se je predstavila slovenska olimpijska reprezentanca

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ukmarjev trg v Kopru je včeraj v poznih popoldanskih urah gostil pravi športni spektakel. Pred navdušenimi navijači in visokimi gosti, vključno s predsednico republike Natašo Pirc Musar in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Franjom Bobincem, se je predstavila večina izmed rekordnih 90 športnic in športnikov, ki bodo branili slovenske barve na 33. olimpijskih igrah Pariz 2024.

Zbrane v Kopru je na prireditvi, ki jo je neposredno prenašala tudi Televizija Slovenija, pozdravil tudi župan Aleš Bržan.

Triintridesete poletne olimpijske igre bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom, v francoski prestolnici pa se bo v 17 športnih panogah merilo 90 slovenskih upov, od tega 44 športnic in 46 športnikov, kar je največ v zgodovini slovenskih odprav.

Med njimi bo tudi več koprskih športnic in športnikov, in sicer kajtar Toni Vodišek, judoistka Andreja Leški, rokometaši Staš Slatinek Jovičić, Aleks Vlah in Dean Bombač ter rokometašica Ema Hrvatin. V Franciji bo nastopila tudi jadralka na deski Lina Eržen, ki nastopa za koprski klub KJD Bum Koper.

Slovenci bodo skušali nadaljevati bogato bero kolajn s poletnih in zimskih iger (76). Na zadnjih poletnih igrah v Tokiu jih je pet domov prineslo kolajno, od tega trije zlato.

Na koprskem dogodku se je predstavila tudi slovenska paralimpijska reprezentanca. Na 17. poletnih paralimpijskih igrah, ki se bodo začele 28. avgusta in končale 8. septembra, bo v štirih panogah nastopilo 14 športnic in športnikov. Do zdaj so slovenski paraolimpijci osvojili 52 kolajn, od tega 51 na poletnih igrah.

Večer so popestrili plesne točke in nastop skupine Tabu.

Foto: Jakob Bužan