DomovNoviceAdele absolutna zmagovalka grammyjev

Adele absolutna zmagovalka grammyjev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Velika tekma med Beyonce in Adele se je na včerajšnji 59. podelitvi glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu končala s slavjem britanske pevke, ki je zmagala v vseh treh najprestižnejših kategorijah – najboljši album, pesem in posnetek leta. S tem je postala edina glasbenica, ki ji je to uspelo že drugič, tokrat z albumom 25 in singlom Hello. Beyonce je prišla na podelitev z devetimi nominacijami, prejela pa je dva grammyja.

Adele je odnesla grammyje v vseh petih kategorijah, v katerih je bila nominirana. Poleg treh najprestižnejših je prejela še grammyja za pop solo nastop in pop vokalni album. Na podelitvi ni razočarala, saj je povedala več krepkih, med drugim tudi med nastopom v spomin na pokojnega Georga Michaela, ki ga je (kljub programu v živo) prekinila in začela znova.

Adele je absolutna zmagovalka letošnjih grammyjev. Foto: eonline.com

Bowieju kar pet posthumnih nagrad

Pet grammyjev je v dvorani Staples Center posmrtno dobil tudi David Bowie, ki je lani umrl za rakom v 69. letu starosti. Zmagal je v kategorijah za najboljšo rock pesem (Blackstar), rock nastop, alternativni glasbeni album, najbolje zasnovan album in najboljši paket posnetkov.

Med drugimi je blestel tudi Chance the Rapper, ki je osvojil naslov najboljšega novega umetnika in tudi grammyja za najboljši rap album (Coloring Book) in najboljši rap nastop (No Problem).

Adele “preklemansko” obožuje Beyonce

Adele je po prejemu nagrade za najboljši album leta zajokala od sreče, vendar ni pozabila na konkurentko in je Beyonce sporočila, da jo skupaj z drugimi “preklemansko” obožuje. Pohvalila je tudi njen album Lemonade, s katerim je Beyonce osvojila grammyja za najboljši urbani sodobni album. Poleg tega je Beyonce prejela še grammyja za najboljši glasbeni video (Formation).

Duet Twenty One Pilots nagrado prevzel kar v spodnjicah

Kategorij za grammyje je preveč, da bi lahko vse nagrade podelili v času televizijskega prenosa v živo, zato so večino nagrad zmagovalcem predali že pred tem. Grammyja za najboljši country album je dobil Sturgill Simpson (A Sailor’s Guide to Earth) za pesem pa Tim McGraw (Humble and Kind).

Grammyja za najboljši nastop dueta ali skupine je dobil duet Twenty One Pilots, ki je nagrado prejel v spodnjicah. Potegavščino je kasneje izvedel tudi Corden. Pojasnili so, da se jim je možnost nagrade oziroma vodenja podelitve zdela tako oddaljena, da se jim je zareklo in so obljubili, da bodo to storili v spodnjicah.

Adelina največja tekmica v bitki za grammyje je bila Beyonce. Foto: latimes.com

Spodrsljaj Metalice in Lady Gaga

Nagrado za najboljši heavy metal nastop je dobila Dystopia, nastop Metallice skupaj z Lady Gaga pa se je neslavno končal. Pevcu skupine Jamesu Hetfieldu na začetku ni deloval mikrofon in se je drl v prazno. Slišalo se je le Lady Gaga, ki mu je ponudila svoj mikrofon. Hetfield je po nastopu v slogu težkega metalca zabrisal kitaro z odra. *