DomovNoviceAltroke Istra Gourmet Festival se v četrtek vrača v Marezige

Altroke Istra Gourmet Festival se v četrtek vrača v Marezige

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Priljubljena istrska kulinarična tržnica Altroke Istra Gourmet Festivala, ki se čez poletje vsak mesec seli v drugo istrsko vasico, se v četrtek, 29. avgusta, vrača na razgledno ploščad v Marezige. Obiskovalci bodo vse od 17. ure dalje lahko istrske dobrote okušali ob čudovitem razgledu in večernem koncertu Žige Rustja.

Pred vrati je že četrti poletni četrtkov večer Altroke Istra Gourmet Festivala, ki ga organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper skupaj s Krajevno skupnostjo Marezige in lokalnimi ponudniki. Marezige bodo poleg lokalnih ponudnikov gostile Brino Robinik Kobal, lanskoletno MasterChef tekmovalko, ki bo pripravljala okusen istrski burger. »Ko sem se odločila za ustvarjanje novega burgerja za Altroke Istra Gourmet Festival, sem se želela povezati z lokalno kulinariko in ponuditi nekaj edinstvenega, kar bi navdušilo tako domače kot tudi tuje ljubitelje dobre hrane,« je o svojih pripravah na festival povedala Brina, ki se že veseli četrtkovega druženja.

Poleg istrskega burgerja bodo obiskovalci lahko svoje brbončice razvajali z morskimi, mesnimi in brezmesnimi istrskimi jedmi. Manjkali ne bodo odličen narezek pršuta, priljubljeni fuži s tartufi, ljubitelje morske hrane bodo navdušile klapavice ali po domače »pidoči« in tortelini z brancinom ter druge dobrote. Za posladek si bodo obiskovalci lahko privoščili sveže ocvrte in slastne istrske fritule. Ob odlični hrani se izvrstno podajo vina avtohtonih istrskih sort, med katerimi sta refošk in malvazija ter tudi drugi osvežilni napitki, ki jih bodo ponujali ponudniki.

Za večerno glasbeno vzdušje bo poskrbel glasbenik Žiga Rustja, ki ga zelo dobro poznamo tudi kot radijskega voditelja. Glasbeni večer v Marezigah bo otvorila predskupina, nadobudna mlada pevka Pika Furlanič, ki svoje pevsko znanje izpopolnjuje pod ravno budnim očesom Žige Rustja.

V Marezige brezskrbno z brezplačnim Altroke avtobusom

Na festivale Altroke Istra Gourmet Festival se vse poletje obiskovalci lahko odpeljejo z brezplačnim Altroke avtobusom in tako uživajo brezskrbno. Iz centra Kopra bo proti Marezigam vozil s postaje pri Zelenem parku. Vozni red je dostopen tukaj.

Kulinarična druženja se bodo nadaljevala v Kopru na Ukmarjevem trgu, in sicer v soboto, 28. septembra, na Altroke Sladki Istri.

Foto: Jakob Bužan