DomovNoviceAnkaran bo gostil že 11. Istrski kolesarski maraton

Ankaran bo gostil že 11. Istrski kolesarski maraton

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihajajoči konec tedna prinaša že 11. izvedbo Istrskega kolesarskega maratona. Kolesarski praznik bo v nedeljo v Ankaran na treh trasah po pričakovanjih organizatorjev privabil skoraj 1000 udeležencev, sobotni program pa bo namenjen družinam in najmlajšim.

V soboto, 12. oktobra, bo tako osrednje prizorišče, ki bo letos v Ankaranu, med 13. in 18. uro gostilo otroški kolesarski festival. Tako je na voljo še nekaj prostih mest za voden družinski kolesarski izlet v dolžini 10 kilometrov, za otroke do 6 let starosti bodo priredili tudi brezplačni mini maraton (obvezna je predhodna prijava prek spleta). Za zabavo bodo poskrbeli s spretnostnim in gibalnim poligonom za mlade kolesarje, pravljica Abrakazebra, ki jo bo sledila otroška gibalna plesna predstava, ter nastop glasbene skupine Under Zero.

V nedeljo, 13. oktobra, bodo kolesarjem na voljo tri trase. 15-kilometrska trasa Visit Ankaran je primerna za manj izkušene kolesarje in družine z otroki. 48 kilometrov dolga trasa Luka Koper je srednje zahtevna in primerna za rekreativne kolesarje, ki želijo raziskati lepote istrskega zaledja. Na najdaljši in najzahtevnejši, 78 kilometrov dolgi trasi Oshee z več kot 1.200 višinskimi metri bo potekalo tudi tradicionalno tekmovanje za kralja in kraljico Boršta.

Start vseh tras z osrednjega prizorišča bo ob 10. uri. Prijave na maraton bodo možne tudi v soboto, 12. oktobra, od 13. do 17. ure in v nedeljo, 13. oktobra, od 8. do 9.30 ure, na info točki na osrednjem prizorišču.

Zaradi rekreativnega značaja dogodka so na vseh trasah dobrodošli tudi kolesarji z električnimi kolesi, ki pa ne sodelujejo na tekmovanju za kralja in kraljico Boršta.

Več informacij o poteku tras maratona in cestnih zaporah je na povezavi.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa