DomovNoviceAvstrijska veleposlanica na obisku v Kopru

Avstrijska veleposlanica na obisku v Kopru

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Podžupan Janez Starman se je danes sestal z avstrijsko veleposlanico Elisabeth Ellison-Kramer, ki je svoj mandat nastopila julija 2020. Uvodoma sta sogovornika pozdravila dobre prakse mednarodnega sodelovanja med državama. Za veleposlanico Avstrije je bil to prvi uradni obisk Mestne občine Koper, zagotovo pa to ne bo zadnji.

Veleposlanica mag. Elisabeth Ellison-Kramer je na obisk v Koper prišla v spremstvu direktorja Advantage Austria mag. Wilhelma Nesta, namestnice direktorja Claudie Angermayr in častne konzulke Avstrije v Sloveniji Urške Svetlik. V prostorih občinske uprave jih je sprejel podžupan Janez Starman in jim z nekaj informacijami približal Mestno občino Koper, kot tudi samo mesto, ki si ga nameravajo ogledati.

Ker je slovenska Istra znana po visoki kakovosti pridelkov vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, je podžupan veleposlanici izročil nagrajeno Županovo vino in oljčno olje. Ob koncu uradnega obiska sta si skupaj ogledala največje cerkvene orgle v Sloveniji, ki domujejo v koprski stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja.