DomovNoviceAvtomatik Delovišče o taktičnem urbanizmu

Avtomatik Delovišče o taktičnem urbanizmu

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturno umetniško društvo C3, program Avomatik Delovišča v mesecu oktobru na Ukmarjevem trgu ob kultnem Kisosku K-67 prireja zanimiv program z imenom Neformalno mesto: začasne – avtonomne utopije meseca prostora.

Kultni kiosk K67, ki bo vse do druge polovice meseca decembra razstavljen na koprskem Ukmarjevem trgu ob morju, je kot eksponat sicer del stalne zbirke Obalnih galerij Piran. Kiosk pridobiva novo vlogo za razvoj javnega prostora v Kopru – spodbuja njegovo urbano regeneracijo. Avtomatik Delovišče se s postavitvijo kioska K67 na Ukmarjev trgu loteva taktičnega urbanizma.

Kot svojevrstna umetnina sodobnega oblikovanja je kiosk K67 neločljivo povezan s konceptom ulice in ulične opreme, zato je tudi v našem mestu umeščen v javni prostor ter s svojo novo vlogo aktiviran kot nov programski generator mesta.

»Kiosk je zaprt a obenem tudi odprt proti mestu. Podobno kot avtomobil ustvarja aktivnosti v mestu in predstavlja vse, kar je nepredvidljivo. Kiosk je umeščen v odprto mesto, je sistem, ki omogoča DIY in hacking projekte na principu spodaj navzgor,« je povedala Maja Vardjan iz MAO.

V mesecu oktobru, mesecu prostora se bo pred kultnim kioskom K67 v Kopru odvijal zanimiv program.

Več o aktivnostih v mescu prostora in programu na povezavi:

https://www.facebook.com/avtomatik.delovisce/

Foto: Avtomatik Delovišče