DomovNoviceBožično dogajanje v destinaciji Koper

Božično dogajanje v destinaciji Koper

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Božično-novoletni sejem, koncerti, obisk Božička in drugo zanimivo praznično dogajanje nas v teh dneh čaka v destinaciji Koper.

Od danes do nedelje lahko na Carpacciovem trgu obiščete božično-novoletni sejem in na prazničnih stojnicah poiščite unikatno darilo za vaše najbližje.

Na Ukmarjevem trgu – nasproti Kapitanije se nadaljuje bogat program Fantazime. Nocoj ob 18. uri nas čaka nastop Deklet s Škofij, ob 19.30 pa mešanega pevskega zbora Obalca Koper.

Jutri, na predbožični večer, se lahko zapeljete do Šmarij, kjer pripravljajo prireditev Čarobnost božiča na trgu. Ob 20. uri bodo uprizorili žive jaslice, večer bo popestril nastop pevskega zbora Obalca, ob polnoči pa vabljeni k polnočnici.

Jutri bo pestro tudi v Kopru. Ob 17. uri bo v Taverni otroška predstava Čudežna omara z obiskom Božička, ob 20. uri pa nas čaka koncert Etiènne & Tempera.

Dolgčas vam ne bo niti na božični dan, saj bo ob 19.30 v osrčju Fantazime na akustičnem koncertu nastopila odlična Marina Martensson.

Bogato dogajanje nas čaka tudi na praznični dan, v četrtek, 26. decembra. V Kopru bo ob 11. uri otroška predstava Tinko Binko in snežak, ob 19.30 pa koncert The Chillers. Pestro bo ta dan tudi v Dekanih, kjer dopoldne pripravljajo praznične ustvarjalne delavnice, popoldne pa tradicionalno božično-novoletno Briškolado in ob 17. uri voden ogled Od jaslic do jaslic po vasi. Ljubitelji glasbe ste vabljeni v Marezige na Tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige.

Praznično bo tudi v petek, 27. decembra. Ob 15. uri boste na trgu nasproti Kapitanije v družbi društva Bržanija lahko spremljali pripravo sladice Sladka Bržanka, ob 20. uri pa bo v Taverni koncert Feel – Robbie Williams Tribute. Dekane bo v petek popoldne obiskal dedek Mraz. Ob 16.30 bo namreč na programu otroška predstava, ki ji bo sledil obisk zadnjega od decembrskih dobrih mož.

In kaj nam prinaša zadnji decembrski konec tedna?

V soboto dopoldne v Kopru otroško predstavo Nagajiva snežinka, v soboto zvečer koncert Tulia Furlaniča in Marina Legoviča v Taverni, v nedeljo dopoldne pa otroško predstavo Snežna vila in čarobne besede ter večerni nastop klape Solinar.

V teh dneh vabljeni tudi na Titov trg, kjer so med 17. in 22. uro projekcije video mappinga na Pretorsko palačo (na vsakih 30 minut), na sprehod po praznično okrašenem mestu, na Ukmarjev trg, kjer se boste v hiškah lahko okrepčali s praznično gostinsko ponudbo in na drsališče. Slednje sicer zaradi visokih temperatur in obilnega deževja še danes dopoldne ostaja zaprto. Bodo pa že danes popoldne znova odprli del drsališča, od jutri dalje bo drsanje ob morju znova nemoteno.

Več o bogatem dogajanju Fantazime na www.visitkoper.si in na Facebook strani Visit Koper.