DomovNoviceBrezplačen prevoz in parkiranje med prvonovembrskimi prazniki

Brezplačen prevoz in parkiranje med prvonovembrskimi prazniki

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo tudi letos v času povečanega obiska pokopališča Škocjan v okviru dneva spomina na mrtve organizirala brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča, poleg tega pa bo omogočila tudi brezplačno uporabo parkirišč P+R ob koprski avtobusni postaji.

Gre za parkirišča ob Kolodvorski cesti, ki so od pokopališča oddaljena zgolj nekaj korakov in dostopna skozi podhod Slavček. Parkiranje na označenih parkiriščih bo brezplačno od 31. oktobra pa vse do 5. novembra 2017.

V koprski občini bodo tako kot vsako leto ob dnevu spomina na mrtve organizirali tudi brezplačen avtobusni prevoz z Markovca, Semedele, Olma, Šalare in centra Kopra do pokopališča v Škocjanu, in sicer v torek, 31. oktobra in sredo, 1. novembra (vozni red avtobusov najdete tukaj).

Čeprav niti letos ni predvidenih zapor prometa ali sprememb prometnega režima v neposredni bližini pokopališč koprske občine, bo v bližini mestnega pokopališča Škocjan oba dneva povečana prisotnost policije in občinskih redarjev.

Po cvetje in sveče tudi na pokopališče

Marjetica Koper je že konec tedna ob glavnih vhodih na pokopališče Škocjan namestila stojnice, na katerih je mogoče izbirati med široko ponudbo cvetja, nagrobnih aranžmajev, sveč, zemlje, peska ter nagrobnih kamenčkov in drugih izdelkov za urejanje grobov. Prijazni prodajalci so na voljo tudi s strokovnimi nasveti glede najprimernejše zasaditve in pravilnega urejanja grobov.