DomovNoviceCenter mladih Koper z izbranim programom v decembru in razpisom za mladinske programe in projekte v letu 2023

Center mladih Koper z izbranim programom v decembru in razpisom za mladinske programe in projekte v letu 2023

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

CMK se bo od letošnjega leta poslovil s skrbno izbranim programom, od danes pa so že možne prijave na Javni razpis za sofinanciranje mladinskih programov ali projektov v letu 2023. Poleg prazničnih lučk po mestu bodo decembra sijale tudi vsebine v mladinskih centrih na Gregorčičevi ter Cesti na Markovec 65/a. Že ustaljenemu programu, kot so večeri glasbenih improvizacij, potopisnih predavanj ter poezije, se bodo pridružile še zvočno-gibalne delavnice, kviz Harry Potter ter Mavrična druženja.

V programu velja izpostaviti nastop zmagovalcev letošnjega natečaja CMK Studiu Live Vol.3. Skupina Love Charade se bo predstavila na odru Fantazime kot predskupina legendarnih Deliriumov v petek, 9. decembra, ob 19. uri.

Teden dni kasneje, 16. decembra, bo na odru koprskega CMK nastopila hrvaška zasedba Kryn, ki velja za eno najbolj vročih sodobnih metal skupin, ki svoje komade predstavlja po vsej Evropi. Oder jim bo ogrela istrska zasedba Grafenberg und the Alkotesters. V soboto, 17. decembra, pa bo na sporedu metalski paket mladih bandov, ki nosi naslov V Pk’lu. Žagali nam bodo: Soul Collectors, Marax in Aggrevil.

Zadnja letošnja prireditev v dvorani CMK bo v znamenju svileno nežne elektronike ter stojično zasanjanega shoegaze-a. Do božično-novoletnih praznikov bosta obiskovalce popeljala duet Luma ter indie kvartet Ingrit Schuller.

Več informacij o prireditvah na povezavi.

Objavljen razpis za mladinske programe in projekte v letu 2023

Od danes je na spletnih straneh Centra mladih Koper objavljen tudi Javni razpis za sofinanciranje mladinskih programov ali projektov v letu 2023. Pod geslom »od mladih – za mlade« bodo sredstva namenjena izvedbi koncertov, gledaliških predstav, filmskih večerov, predavanj, neformalnih izobraževanj, športnih aktivnosti ter ostalim aktivnostim. Na ta način želi Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper spodbuditi mlade k aktivnemu sodelovanju in podpreti izvedbo mladinskih vsebin, ki bi prispevale k osebnem razvoju mladih ter njihovem delovanju v lokalnem okolju.

Prijavitelji lahko vlogo oddajo v dveh razpisnih rokih, in sicer do ponedeljka, 16. januarja za vsebine, ki se bodo izvajale med 1. januarjem in 31. decembrom 2023 ter do 3. julija za vsebine, ki se bodo izvajale med 1. avgustom in 31.decembrom 2023.

Vse informacije o možnosti prijave in oddaje vloge so skupaj z dokumentacijo razpisa na voljo na spletni strani https://cmk.si/razpisi.

Foto: CMK