DomovNaši krajiCesta skozi Grinjan po obnovi varnejša

Cesta skozi Grinjan po obnovi varnejša

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V poletni sezoni ena najbolj prometno obremenjenih cest bo s prihodnjim tednom omejena samo na dostop za tamkajšnje prebivalce. Začenjajo se namreč obnovitvena dela, v okviru katerih bo občina cesto na najbolj kritičnih odsekih razširila, utrdila bankine in uredila dodatne koritnice za nemoteno odvajanje padavinskih voda.

Potem ko je občina lani v okviru sanacije zemeljskega plazu v celoti obnovila poškodovan odsek ceste med Bošamarinom in Grinjanom, se bo zdaj lotila še ureditve cestišča od krajevne table za Grinjan proti Šmarjam. Z razširitvijo najbolj kritičnih odsekov bo naposled odpravila ozka grla, kjer zlasti ob prometnih konicah prihaja do večjih zastojev, z ureditvijo bankin in robnikov pa bo cesto dodatno utrdila in zavarovala. Ob tem bo uredila še dodatne koritnice za nemoteno odtekanje padavinskih vod.

Dela bodo trajala dober mesec, zaradi nemotene izvedbe bo ob delavnikih cesta zaprta za promet. Izjema so stanovalci, ki bodo lahko ves čas gradnje nemoteno dostopali do svojih domov. Ob koncih tedna bo promet sproščen, a dovoljen le za lokalni promet.