DomovNoviceČetrtni mladinski center bo kmalu nared

Četrtni mladinski center bo kmalu nared

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Januarja je občina začela urejati tudi prostore nekdanjega zaklonišča na Markovcu, v katerem bo že v kratkem zaživel četrtni mladinski center. Deloval bo v okviru Centra mladih Koper, namenjen pa bo mladim kreativcem in glasbenim ustvarjalcem kot tudi vsem, ki si želijo druženja in aktivnega preživljanja prostega časa.  

V okviru temeljite obnove prostorov zaklonišča, ki meri približno 200 kvadratnih metrov, bodo obnovili elektro in strojne instalacije, na novo uredili tlake, s predelnimi stenami pa razmejili prostor. Poleg tega bodo na tla položili laminat in opravili pleskarska dela, uredili pa bodo tudi ločene sanitarije za moške in ženske, za kar je bilo potrebno na novo postaviti še fekalni in vodovodni priključek. Občina je za ureditev mladinskega četrtnega centra na Markovcu zagotovila 112 tisoč evrov, dela pa prek razpisa poverila podjetju IGC Projekt.

Bodoči četrtni center – CMK Markovec, ki mu bodo mladi poiskali novo ime, bo imel več prostorov: poleg večnamenske predavalnice, ki bo gostila delavnice, predavanja, filmske, literarne in stand- up večere, pa tudi telovadbo, meditacijo in joga urice, še dve vadnici za mlade glasbene skupine, družabni prostor in pisarno. Prostore bodo delno opremili, za končno podobo notranjosti pa bodo poskrbeli mladi kreativci, uporabniki prostorov. Četrtni mladinski center bo  svoja vrata odprl v začetku aprila, deloval pa bo v popoldanskem in večernem času.

V okviru naložbe se bo občina lotila tudi ureditve terase. Tako bo odstranila obstoječo zeleno streho in zemljino v neposredni bližini, sanirala razpoke, obnovila hidroizolacijo in vgradila toplotno izolacijo ter uredila dodatne parapetne zidove z ograjo.