DomovNoviceCMK RAZPISUJE NATEČAJ: Nova priložnost za mlade oblikovalce!

CMK RAZPISUJE NATEČAJ: Nova priložnost za mlade oblikovalce!

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper, prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih, ki je pred dvema letoma začel delovati tudi na področju razvijanja visoke mode v občini z izvedbo natečaja za mlade oblikovalce, s podporo Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (MBFWLJ) ponovno razpisuje nagradni natečaj.

Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modnem dogodku. Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, kot celoto z vso prispelo dokumentacijo. Poslati torej morate mood board, tekstovno predstavitev kolekcije, skice in fotografije kolekcije ter natančno predstavitev realiziranih modelov.

Najboljše kolekcije bodo dobile možnost predstavitve na modnem dogodku 21. septembra 2018 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado.
Zmagovalka lanskoletnega natečaja Petra Jerič (desno).

Strokovno žirijo bodo sestavljali strokovnjaki iz področja modnega oblikovanja in predstavniki znamke Mercedez Benz Nataša Peršuh in Elena Fajt z Naravoslovnotehniške fakultete, Sašo Radovič programski direktor MBFWLJ, novinarka Lorella Flego, Petra Windschnurer urednica revija Elle in predstavnica Mercedes-Benz Metka Kejžar.

“Kot zanimivost naj povemo še, da je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki letošnje leto sodeluje pri organizaciji natečaja mednarodni premium teden mode. Z dvema edicijama letno, bogatim programskim okvirom, gostovanji najbolj pronicljivih regijskih modnih oblikovalcev ter mednarodnih medijev, je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tudi izjemna platforma za razvoj modne industrije in talentov mladih modnih oblikovalcev,” so sporočili iz Centra mladih Koper.

Letošnja tema natečaja je “ETNO v novi preobleki”

Etno oblačilo kot takšno definirajo kroji, rezi, vzorci, izbor tkanin in grafični potiski, ki so značilni za določeno kulturo ali narod. Etnična moda slavi kulturno dediščino in svetu s ponosom predstavlja svoje običaje, korenine in simbole.

Letošnja tema natečaja »Etno v novi preobleki« torej predstavlja izhodišče za razmišljanje in ustvarjanje kolekcije, ki bo odražala kulturo, v kateri ste odraščali, v novi, sodobni preobleki.

Avtorje organizatorji vabijo, da razmišljajo o smernicah in temi v sodobni modi. Skozi avtorske kolekcije oblačil želijo začutiti kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost.

Zmagovalec bo prejel strokovno nagrado komisije, predstavitev v reviji Elle in denarno nagrado v višini 700 evrov bruto. Več in formacij o samem natečaju in prijavi pa najdete TUKAJ!