DomovNoviceDamir Milinović: “Veseli me, da smo vsem dokazali, da je ne glede na vse, FC Koper konkurenčen najmanj ekipam druge lige”

Damir Milinović: “Veseli me, da smo vsem dokazali, da je ne glede na vse, FC Koper konkurenčen najmanj ekipam druge lige”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Po velikem uspehu v polfinalu pokala MNZ Koper proti drugoligašu iz Sežane, se Koprčani ne ustavljajo. Še naprej zavzeto trenirajo in se pripravljajo na začetek tekmovanja primorske lige, ki se prične z jutrišnjim dnem.

Kot je za spletno stran fckoper.si povedal koprski strateg Damir Milinović, se je ekipa zavedala, da se bo borila proti močni ekipi, ki dosega odlične rezultate v drugoligaški ligi. Kljub temu pa kozlički ne bodo spali na lovorikah ampak že pridno in zavzeto trenirajo.

“Vedeli smo, da je Sežana močna ekipa, kar dokazujejo tudi njeni rezultati v drugoligaški konkurenci. Pričakovali smo težko tekmo, na nasprotnika smo bili dobro pripravljeni. Verjeli smo vase in v svoje sposobnosti, pokazali dobro igro, zabili dva zadetka in na koncu tudi zasluženo slavili,” je bil za fckoper.si jasen Milinović.

“Veseli me dejstvo, da smo napredovali v finale pokala in vsem dokazali, da je ne glede na vse FC Koper konkurenčen najmanj ekipam iz druge lige,” veselja nad uspehom kozličkov ni skrival koprski strateg.

Damir Milinović (za nogometašema):”Vsaka tekma je novo dokazovanje, od fantov zahtevam, da igrajo resno in na vso moč.” Foto: FC Koper / FPA

Nedvomno gre za velik uspeh za klub, igralce kot tudi za stratega Milinovića. Zagotovo pa je bilo na tekmi lepo pogledati tudi na tribune Bonifike, ki so bile bolj polne kot ponavadi.

“Upam, da so ljudje prepoznali naš trud in kvaliteto ter bodo v čim večjem številu prihajali na naše naslednje tekme,“ ni skrival svojih pričakovanj nekdanji igralec Rijeke, Dinama, Zagreba, Bochuma in Red Bull Salzburga.

Kot so še zapisali na fckoper.si, se v soboto ponovno vrača tudi primorska liga. Koprčani bodo ob 14 uri na Bonifiki gostili ekipo ŠD Košana. Naj spomnimo, da Koprčani v dosedanjem poteku prvenstva še niso izgubili ali prejeli zadetka, kar je po vsej verjetnosti uspeh, ki mu v slovenski nogometni zgodovini ni para. Kljub temu pa se kozlički zavedajo, da jih bodo nasprotne ekipe skušale na vsak način premagati.

“Vsaka tekma je novo dokazovanje, od fantov zahtevam, da igrajo resno in na vso moč.  EPNL je trenutno naša realnost in zato želimo v tem tekmovanju pokazati našo moč. Vedno zahtevam disciplino, tek, delo in spoštovanje nasprotnika. Proti Košani ne bo nič drugače,” je bil jasen koprski strateg Damir Milinović.

Foto: FC Koper

Nedavno pa se je v slovenskih in tujih medijih pojavila tudi novica, da je koprski trener odbil ponudbo hrvaškega velikana Dinama. Milinović je za fckoper.si potrdil resničnost zapisov:

“Res je. Sedanji trener Dinama Nikola Jurčević, ki ga poznam še iz igralskih in trenerskih časov, mi je ponudil, da bi se priključil strokovnemu štabu Dinama iz Zagreba. Zame je bila to velika čast in nagrada za moje delo. Vendarle, sem se po pogovoru s koprskim športnim direktorjem Županovićem odločil, da ponudbe ne sprejmem in nadaljujem svojo samostojno trenersko pot v Kopru. Tu se odlično počutim. Gre za zdravo sredino z odličnimi pogoji za delo. Prav tako, pa tukaj še nisem končal začetega dela. Želimo si vrniti Koper tja kamor sodi,“ je še zaključil nekdanji igralec Rijeke, Dinama, Zagreba, Bochuma in Red Bull Salzburga.