DomovNaši krajiDijaki koprske Srednje ekonomsko-poslovne šole z morjem podjetniških idej

Dijaki koprske Srednje ekonomsko-poslovne šole z morjem podjetniških idej

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Koper so že šesto leto zapored uspešno zaključili program Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih Moje podjetje. Na zaključnem sejmu dijaških podjetij iz Slovenije, ki je letos potekal virtualno, so s podjetjem 3LU BAGS zmagali z najboljšim poslovnim poročilom.

Program Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih deluje v okviru mednarodnega programa Junior Achievement. Letos so dijaki 3. letnikov ekonomske gimnazije ustanovili kar devet podjetij, ki so izdelovala in prodajala trajnostne izdelke in storitve, saj je bila letošnja tema tekmovanja krožno gospodarstvo. Svoje izdelke so predstavljali tako na šoli ob posebnih dogodkih kot tudi v javnosti in s prodajo ustvarjali pravo podjetniško vzdušje.

Na zaključnem sejmu vseh dvainšestdesetih dijaških podjetij iz celotne Slovenije so se med finaliste uvrstila kar štiri njihova podjetja. Podjetje 3LU BAGS, ki so ga sestavljali dijaki Ula Ritoša, Lea Ačkun, Lara Nedaković in Luka Krmac iz 3. a EG, pod mentorstvom Tanje Skok, pa so s svojo poslovno idejo zmagali in osvojili prvo mesto v kategoriji za najboljše poslovno poročilo. To je že šesta zmaga na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Koper v tej kategoriji.

Delavni mentorici Tanja Skok in Nataša Vrčon Tratar sta ponosni na svoje dijake, saj so znova dokazali, da znajo ustvariti dobre izdelke, jih dobro tržiti in ustvariti odlične poslovne načrte, njuno delo z dijaki in predano znanje pa je obrodilo sadove.

Foto: SEPŠ