DomovNoviceDijaki SEPŠ jesensko okrasili izložbe v starem mestnem jedru

Dijaki SEPŠ jesensko okrasili izložbe v starem mestnem jedru

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper v sodelovanju z Zavodom Koper Otok za številne obiskovalce trgovin starega mestnega jedra nadaljuje s projektom Dijaki SEPŠ v srce mesta Koper, kjer skrbijo za aranžiranje izložb v osrčju mesta.

Z današnjim dnem so dijaki 2. letnika smeri Trgovec pod mentorstvom profesorjev Tanje Skok in Sama Štembergerja z jesensko tematiko okrasili izložbe štirinajstih trgovin na Čevljarski in Župančičevi ulici. Dijaki bodo tudi v prihodnje ob različnih priložnostih poskrbeli, da bodo izložbe v osrčju mesta izžarevale duh praznovanja noči čarovnic, prazničnega decembra, pusta, materinskega dneva in velike noči. Letos bodo dijaki skozi projektne aktivnosti oblikovali tudi Facebook stran projekta in ob tem na družabnih omrežjih skozi kratke videe predstavili svoje delo.

»Trgovci starega mestnega jedra Kopra si na tak način želimo nadaljevati in negovati bogato zgodovinsko tradicijo trgovanja v Kopru, obuditi speče mestno jedro, skupaj z mladimi dijaki trgovci in njihovim pogledom na svet poiskati boljše prodajne trenutke, strankam popestriti nakupe in razviti vizijo mestnega jedra,« je povedal predsednik Zavoda koper Otok David Tomovski.

»Dijaki bodo v teh mesecih lahko razvijali komunikacijske spretnosti s strankami in delodajalcem ter spretnosti pri prodaji. Ustvarili si bodo lahko vizijo za nadaljnje šolanje, povečali možnosti zaposlitve ali se podali na samostojno podjetniško pot,« je nazorno razkrila cilje projekta Ester Grmek Šavle, predstavnica lastnikov trgovin in idejna vodja projekta.

Foto: MOK