DomovNoviceDijaki SEPŠ Koper uspešno opravili praktično usposabljanje v tujini

Dijaki SEPŠ Koper uspešno opravili praktično usposabljanje v tujini

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Skupina dijakov 2. letnika smeri Trgovec in Administrator Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper je pred časom uspešno opravila tritedensko delovno prakso v različnih organizacijah v Bragi na Portugalskem.

Skupina dijakov je praktično usposabljanje v tujini opravila v okviru projekta Erasmus+ KA122, kjer je praksa temeljila na usposabljanju učne mobilnosti posameznikov na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Dopoldneve so dijaki preživljali v različnih organizacijah s svojimi mentorji iz tujine, popoldnevi, večeri in vikendi pa so bili namenjeni spoznavanju portugalske kulture, hrane in znamenitosti Lizbone ter Porta.

»Dijaki so spoznavali organizacijo dela pri prodaji na drobno. Administratorke in administratorji pa so se ukvarjali z administracijo, arhiviranjem, s pisarniškim delom,« nam je zaupala ena od koprskih mentoric in dodala: »Njihove delovne izkušnje so s tem pristopom nedvomno stopile korak naprej, izboljšala pa se je tudi njihova angleščina, ki so jo uporabljali pri vsakodnevnem sporazumevanju s Portugalci«.

Foto: SEPŠ