DomovNoviceDijaki SEPŠ praznično okrasili izložbe v starem mestnem jedru

Dijaki SEPŠ praznično okrasili izložbe v starem mestnem jedru

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper v sodelovanju z Zavodom Koper Otok za številne obiskovalce trgovin starega mestnega jedra v Kopru nadaljuje s projektom Dijaki SEPŠ v srce mesta Koper, kjer skrbijo za aranžiranje izložb v osrčju mesta.

Z današnjim dnem so dijaki 2. letnika smeri Trgovec pod mentorstvom profesorjev Tanje Skok in Sama Štembergerja z decembrsko praznično tematiko okrasili izložbe dvanajstih trgovin med Čevljarsko in Župančičevo ulico. Dijaki, ki so se tudi danes izkazali s svojim kreativnim trgovskim znanjem in ustvarjalno žilico, bodo tudi v prihodnje ob različnih praznovanjih poskrbeli, da bodo izložbe v osrčju mesta tudi v prihodnjem letu izžarevale duh pusta, materinskega dne in velike noči.

Dijaško ustvarjalnost so ob ogledu izložb opazili tudi na Mestni občini Koper. »Vesela sem, da so se tudi mladi vključili v projekt okraševanja izložb v sodelovanju s trgovci starega mestnega jedra. Kreativne žilice jim po videnem ne manjka, saj so izložbe res lepo okrašene. Iskreno upam oz. si želim, da bi se to nadaljevalo tudi v bodoče,« nam je po ogledu koprskih izložb razkrila Jana Tolja, pomočnica vodje Urada za gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj pri Mestni občini Koper.

»Dijaki lahko z aranžiranjem izložb razvijajo komunikacijske spretnosti s strankami in delodajalcem ter spretnosti pri prodaji. Ustvarjajo si vizijo za nadaljnje šolanje, povečajo možnosti zaposlitve ali pa se podajo na samostojno pot podjetnika,« nam je jasne cilje kreativno obarvanega projekta razkrila Ester Grmek Šavle, predstavnica lastnikov trgovin in idejna vodja projekta.

Pri Zavodu Koper Otok ne skrivajo navdušenja, da je sodelovanje s koprsko srednjo šolo naredilo korak naprej k sami oživitvi starega mestnega jedra. »V Zavodu Koper Otok pozdravljamo pobudo trgovcev in podjetnikov starega mestnega jedra in dijakov Srednje ekonomske in poslovne šole Koper. Po jesenskem urejanju izložb je to že naše drugo sodelovanje. Koprčane in druge obiskovalce vabimo v staro mestno jedro, da začutijo čar božičnega in novoletnega časa,« je svoj pogled na skupno sodelovanje predstavil David Tomovski, direktor Zavoda Koper Otok.

Foto: MOK