DomovNaši krajiDijakinje SEPŠ Koper navdušene nad praktičnim usposabljanjem na Tenerifih

Dijakinje SEPŠ Koper navdušene nad praktičnim usposabljanjem na Tenerifih

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Sedemnajst dijakinj Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper je med 26. februarjem in 18. marcem opravljalo praktično usposabljanje iz spletnega trženja na FU International Academy v Puertu de la Crues na Tenerifih, ki je potekalo v okviru programa Erasmus+ KA1.

Dijakinje so se naučile veliko novega o spletnem trženju, med drugim objavljati članke in bloge na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Instagram, Pinterest in Buffer. Spoznale so tudi veliko novih grafičnih programov za oblikovanje, in sicer Trello, Canva, Grammarly, Measureit, WordPress, Colorzilla, ki jih bodo s pridom uporabljale pri mnogih strokovnih predmetih na šoli in kasneje v službi.

Delovni jezik je bila seveda angleščina, ki so jo dijakinje govorile tako med prakso kot tudi v popoldanskih in večernih urah. Mentorji, vsi zelo profesionalni in prijazni, so med tednom poleg različnih strokovnih predavanj in delavnic poudarjali pomen skupinskega dela, tako so se dijakinje urile tudi v socialnih veščinah.

Dijakinje so se so se naučile veliko novega o spletnem trženju, med drugim objavljati članke in bloge na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Instagram, Pinterest in Buffer. Foto: SEPŠ

V Koper so se vrnile polne novih znanj in spoznanj

Dnevi prakse so minevali kot blisk – v popoldanskih urah so se namreč naučile plesati salso, flamenko, za sprostitev so igrale odbojko na mivki ter obiskale čudovit botanični vrt, v katerem ni manjkalo najrazličnejših eksotičnih rastlin.

Prosti čas so izkoristile za spoznavanje otoka, kulture in ljudi. S spremljevalkama so občudovale tretje najlepše urejen živalski vrt na svetu Loro park, se povzpele na vulkan El Teide, si ogledale zgodovinsko mestece Orotavo in se seveda prepustile bučanju gromozanskih valov ob črnopeščeni obali, kjer se drzni deskarji podajo v boj z oceanskimi valovi. Prvi teden so se dekleta udeležila tudi tradicionalnega karnevala v glavnem mestu Santa Cruz, ki se lahko kosa z brazilskim karnevalom.

“Časa za dolgčas pa zagotovo ni bilo. Zadovoljne, polne novih znanj in spoznanj, predvsem pa veliko samostojnejše in iznajdljivejše so se dijakinje po treh tednih vrnile nazaj –  v en glas pa praktično usposabljanje priporočajo prav vsem srednješolcem in pozivajo, naj mladi zaplavajo v ocean priložnosti, ki jim ga nudi projekt Erasmus+ KA1,” so v svojem sporočilu za javnost zapisali na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Koper.