DomovNoviceDnevni center za otroke in mladostnike Olmo – Prisoje

Dnevni center za otroke in mladostnike Olmo – Prisoje

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Krajevni skupnosti Olmo – Prisoje je septembra zaživel nov četrtni dnevni center za otroke in mladostnike, ki je odprt vsako sredo med 16. in 19. uro. To je še eden od četrtnih dnevnih centrov Zavoda za izobraževanje in preventivo NewPrevent, ki v soseski Markovec vodi dnevni center že od leta 2018.

Dnevni center je namenjen predvsem starejšim osnovnošolcem in ostalim mladostnikom, da bi v teh prostorih zdravo preživljali prosti čas. Ob druženju s sovrstniki in mladinskimi delavci krepijo svoje socialne in čustvene veščine. V centru so na voljo brezplačni namizni športi, kot so namizni tenis, pikado ali throwing, živahno pa je tudi na vrtu pred krajevno skupnostjo. Zavod NewPrevent mladostnikom nudi učno podporo, v pripravi je tudi projekt Slovenščina igraje, njegove pozitivne učinke pa beležijo pri mladostnikih, ki obiskujejo center na Markovcu.

Dobrodošli so tudi starši in stari starši, ki lahko v centru dobijo pomoč v obliki svetovalnega pogovora s strokovnimi delavci ter se seznanijo z ostalimi programi zavoda. Vse dejavnosti so za uporabnike brezplačne.