DomovNoviceDobrodelna akcija Hladilnik toplega srca presegla vsa pričakovanja

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca presegla vsa pričakovanja

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V studiu Radia Capris, ki je ves december program oddajal iz hiške na trgu ob nekdanji Upravi za pomorstvo, se je v današnjih popoldanskih urah uradno zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca. Akcija je tokrat presegla čisto vsa pričakovanja, postavljen je bil nov rekord. Zbranih je bilo 10 ton dobrin za družine v stiski in 47.783 evrov finančnih sredstev, s katerimi bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije družinam pomagali tudi v novem letu.

»Letošnja akcija je bila zelo posebna, saj so se vanjo vključile številne organizacije iz lokalnega okolja, podjetniki in nenazadnje vsi poslušalci, ki so prispevali po najboljših močeh. Za otroke in družine so letos prispevali domala vsi domači športni klubi, številna društva, glasbeniki, policisti, gasilci, župani, moto klubi in celo zdravstveni delavci, ki so zbrane dobrine na lokacijo dostavljali kar z reševalnimi vozili. Posebej veseli pa smo bili tudi posameznih akcij, ki so jih za Hladilnik toplega srca organizirali v osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih. Sploh v slednjih so najmlajšim skozi ves mesec predstavljali namen dobrodelnih akcij in jih učili, zakaj je medsebojna pomoč tako zelo pomembna. Za to smo jim posebej hvaležni,« je ob zaključku akcije komentiral Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Denarna sredstva so v sklad Caprisove dobrodelne akcije letos namenila mnoga podjetja iz regije, veliko jih je k akciji pristopilo prvič. »Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije poskrbimo, da donacije, zbrane v Caprisovi akciji, resnično ostanejo v Obalno-kraški regiji. Moram pa povedati, da je tudi v naši regiiji vse več družin, ki potrebujejo denarno pomoč. Včasih na Primorskem ni bilo toliko težav, kot jih je danes,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka pri ZPMS.

Akcija Hladilnik toplega srca je potekala v partnerstvu z Mestno občino Koper, lokalnimi poslovalnicami trgovin Eurospin, kjer so kupci lahko ves mesec odlagali dobrine in Hisense Gorenje studiem Koper.

Foto: Jaka Ivančič, Jakob Bužan