Drevi znani zmagovalci Eme

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osem izvajalcev se bo na nocojšnji Emi na Gospodarskem razstavišču pomerilo za zmago, ki bo izbrancu omogočila nastop na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije maja v Ukrajini. V finale so se po dveh predizborih, ki sta potekala minuli konec tedna, uvrstili KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Omar Naber, Nuška Drašček, Tim Kores, Raiven in BQL.

KiNG FOO so se v finale Eme uvrstili s prvega predizbora s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell Out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way. Na drugem predizboru je Nuška Drašček prepričala s pesmijo Flower in the Snow, Tim Kores s skladbo Open Fire, Raiven s pesmijo Zažarim in BQL s Heart of Gold. V obeh polfinalih je sicer nastopilo 16 izvajalcev.

Izvajalka Raiven se bo danes tudi potegovala za pot na Eurovizijo. Foto: hudo.si

Kdo bo odpotoval v Kijev?

O tem, kdo bo maja potoval v Kijev, bo odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50.

Čas čakanja na končno odločitev bodo z nastopi popestrili lanska predstavnica Slovenije na Evroviziji ManuElla, ki se s pesmijo Blue and Red ni prebila v finale, lanska slavljenka tega panevropskega televizijsko-glasbenega šova Džamala, ki je Ukrajini pripela zmago s pesmijo 1944, ter priljubljeni hrvaški pevec Toni Cetinski, ki je na Evroviziji sodeloval leta 1994.

Lanskoletna zmagovalka Eme Emanuella. Foto: Andres Putting (EBU)

Gostitelji finalnega izbora bodo Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman, so sporočili z RTV Slovenija, ki prireditev organizira.

Neposredni prenosi bodo na prvem televizijskem in drugem radijskem programu ter na Radiu Maribor. Z Gospodarskega razstavišča bo potekal tudi spletni video prenos, ki ga bosta vodila in komentirala Miha Brajnik in Tilen Artač.